ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, η πρώτη κρίσιμη δικαστική απόφαση για τον ΔΟΛ

Στις 10 το πρωί της Τρίτης αναμένεται η πρώτη κρίσιμη δικαστική απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αθηνών θα ανακοινώσει σε πιστώτριες τράπεζες και στους εργαζομένους αν θα «μπλοκάρει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του συγκροτήματος και αν θα «ξεμπλοκάρει» τον τροφοδότη λογαριασμό για να πληρωθούν οι εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Οι πιστώτριες τράπεζες ζητούν προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου της 3ης Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον νόμο Δένδια.

Οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν να εξαιρεθεί από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες, όπως και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να παραμείνουν θέση τους και όλα τα μέσα να είναι «ζωντανά».

 

Πηγή: tovima.gr

Related Articles

Back to top button
Close
Close