ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός βούτηξε σε χείμαρρο στις Σέρρες και έσωσε παππού και εγγονή

«Είχα το παιδί και βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη» λέει ο παππούς που κινδύνευσε με την εγγονή του σε χείμαρρο.

Ένας αστυνομικός βούτηξε σε έναν χείμαρρο τις Σέρρες και έσωσε έναν ηλικιωμένο και την εγγονή του που κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά του. Η επέμβαση των αστυνομικών αποδείχθηκε σωτήρια για τον 69χρονο και το εγγονάκι του που βούλιαξαν προσπαθώντας να διασχίσουν τον χείμαρρο με μηχανάκι.

«Ακούσαμε φωνές και σταμάτησα τη μηχανή. Είδα μέσα στο ποτάμι έναν άντρα να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με ένα μικρό παιδί. Το νερό σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ βαθύ» λέει ο αστυνομικός στον Alpha.

«Χωρίς να το σκεφτώ, άφησα τη μηχανή βούτηξα μέσα. Αρχικά τράβηξα το μωρό που έκλαιγε και το πήγα σε έναν συνάδελφο. Αμέσως μετά επέστρεψα και έβγαλα και τον παππού» προσθέτει.

«Με το δεξί του χέρι κρατούσε το μωρό έξω από την επιφάνεια. Σε ένα-δυο λεπτά θα τους είχε παρασύρει το ρέμα και θα είχαν χαθεί» συγκλονίζει ο αστυνομικός.

«Βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη και φώναξα βοήθεια»

«Πέρασα με το παιδί με το μηχανάκι και βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη. Πήγα να κατέβω από το μηχανάκι με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω πάνω. Μετά φώναξα βοήθεια και ήρθε ένας αστυνομικός και μας έσωσε, να είναι καλά» περιγράφει ο 69χρονος.

Παππούς και εγγονή μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους.

Related Articles

Back to top button