ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικά και τα 2.083 τεστ σε τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία

Τα τεστ έγιναν στις επιβάτες πτήσεων που ήρθαν στη χώρα μας με την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο

Συνεχίζονται τα μαζικά τεστ στις πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα, αρνητικά μέχρι σήμερα όλα τα αποτελέσματα για COVID-19
Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που διενεργήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας και στις 16 Ιουλίου 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, δηλαδή περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Οι επαφές αμφοτέρων έχουν ιχνηλατηθεί και οι φορείς τέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα σε απομόνωση.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει για τους Βρετανούς τουρίστες που αναμένονται στην Ελλάδα, εφόσον οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δώσουν σημαντικά αυξημένο αριθμό νέων εισαγόμενων κρουσμάτων από τη Μεγάλη Βρετανία, τότε δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστούν -όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις- οι έλεγχοι της επιδημιολογικής επιτήρησης στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι για το «άνοιγμα» της Ελλάδας στους τουρίστες και τις πτήσεις από τη Βρετανία είχε μιλήσει πρόσφατα στο βρετανικό Sky News o υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη απευθείας πτήση με Βρετανούς τουρίστες έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2020 στην Κέρκυρα

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close