ΕΛΛΑΔΑ

Αρνείται τα πάντα ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτήτρια

«Τέτοια πράγματα δεν έκανα ποτέ. Σεβόμουν τις κοπέλες όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου», δήλωσε πρώην καθηγητής του ΑΠΘ, μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.  

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την καταγγελία φοιτήτρια του τμήματός τους, ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ, συνταξιούχος από το 2016, υποστήριξε αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι σεβόταν «όλα τα παιδιά», τα οποία, όπως είπε, προσπαθούσε να βοηθήσει για να περάσουν το μάθημά του

Νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε θτη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρώην καθηγητής εμφανίστηκε αρχικά να μη θυμάται τη φοιτήτρια που προχώρησε στην καταγγελία, η οποία φέρεται να εξετάστηκε δέκα φορές στο μάθημά του και εγκατέλειψε τις σπουδές της, για να επανέλθει αφού ο συγκεκριμένος καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε. «Δεν έχω ιδέα! Μήπως ήταν καμία που δυσκολευόταν να περάσει το μάθημα; Μήπως βρήκε αυτόν τον τρόπο για να με εκδικηθεί; Με τα παιδιά είχα την καλύτερη σχέση. Πήγαινα μαζί τους εκδρομή και αυτό τώρα, το ακούω με πολύ μεγάλη έκπληξη», δήλωσε.

Στη συνέχεια φάνηκε να θυμάται την πρώην φοιτήτρια κάνοντας λόγο για «μια ταλαιπωρημένη κοπέλα, που είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδί και είχε χωρίσει. Τη λυπόμουν και της είχα πει να έρθει στο γραφείο μου για να της πω, τι να διαβάσει ώστε να περάσει το μάθημα. Δεν ήρθε ποτέ όμως. Ποτέ. Τη βρήκα μια φορά μετά τυχαία στο δρόμο. Σας το λέω ειλικρινά, ορκίζομαι στα παιδιά μου, δεν την έχω συναντήσει από τότε που της είχα πει να τη συναντήσω.»

«Τα έβλεπα σαν παιδιά μου. Το να ακουμπήσεις κάποιον στην πλάτη, αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο εργαστήριο, σημαίνει ότι υπάρχει υπονοούμενο; Ποτέ δεν έκανα κάτι κακό. Σεβόμουν τις κοπέλες, όπως σεβόμουν και τα παιδιά μου. Είναι ντροπή τα όσα ακούγονται», ισχυρίστηκε.

Ο πρώην καθηγητής υποστηρίζει πως καλούσε «όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο» στο γραφείο για να τα βοηθήσει όταν δεν περνούσαν τα μαθήματά του. «Απέναντι από εμένα υπήρχαν συνάδελφοι, ένας διάδρομος μάς χώριζε». 

Σε ό,τι αφορά άλλη καταγγελία εις βάρος του, υποστήριξε ότι δεν θυμάται την καταγγέλλουσα. «Αν είναι δυνατόν, αυτά τα πράγματα είναι πρωτάκουστα» δήλωσε σχολιάζοντας την περιγραφή της δημοσιογράφου. «Είναι δυνατόν να πιάσω την άλλη από τη μέση μπροστά στον κόσμο και να της πω “έλα από το γραφείο μου;”. Αν είναι δυνατόν». 

Related Articles

Back to top button