ΕΛΛΑΔΑ

Απροσπέλαστη πόλη η Αθήνα για Γρηγορόπουλο-Ερντογάν

Σε “κόκκινο συναγερμό” η Ελληνική Αστυνομία καθώς μέσα σε τρεις ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη με την 9η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αμέσως μετά τη διήμερη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. 

Ήδη έφτασαν στην ελληνική πρωτεύουσα οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Τούρκου πρόεδρου, ενώ από σήμερα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι σε ετοιμότητα. Οι φόβοι για επεισόδια για το κέντρο της Αθήνας τόσο την Τετάρτη, όσο και των επόμενων δυο ημερών (συγκεντρώσεις και πορείες κατά της επίσκεψης Ερντογάν) σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

Σε «κόκκινο» συναγερμό θα βρίσκεται από απόψε το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και  καταστροφές, ενόψει της αυριανής 9ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας θα είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα, καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αντιεξουσιαστικές, ενώ στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς  το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.

Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί ενώ σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Related Articles

Back to top button