ΕΛΛΑΔΑ

Απομακρύνονται σκηνές από το κέντρο φιλοξενίας στην Σάμο – Φόβοι για επεισόδια

Οι Αρχές φοβόνται για νέα επεισόδια μετά τη φωτιά στη Μόρια και γι αυτό απομακρύνουν σκηνές και παραπήγματα

Στην απομάκρυνση των παραπηγμάτων και των σκηνών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών της Σάμου προχώρησε ο Δήμος του νησιού σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, υπό τον… φόβο να ξεσπάσουν και εκεί επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η απόφαση είχε ληφθεί από το υπουργείο μετανάστευσης και τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, ο οποιος πριν από λίγο καιρό είχε επισκεφθεί το νησί για το συγκεκριμένο θέμα. 

fc94b215 43dd 47a1 9271 935c6c129c22

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε πει τότε πως «για εμάς, πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσειαξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία».

Στο νησί υπάρχει μεγαλος αριθμός μεταναστών αλλά γίνεται προσπάθεια να τερματιστεί η λειτουργία της Δομής. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του protothema.gr οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί με μπουλντόζες του Δήμου. Στο σημείο βρίσκονται προληπτικά και δυνάμεις της ΕΛΑΣ υπό τον φόβο να υπάρξουν αντιδράσεις.

IMG_8456
IMG_8454

«Είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα και χαιρόμαστε που βλέπουμε τη λήψη μέτρων στην πράξη», μας είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποιος έχει παρακολουθήσει την κατάσταση στο νησί εδώ και αρκετό καιρό

Related Articles

Back to top button