ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση με βραχιολάκι: Η απάντηση της εταιρίας

Σε άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων Αρχών, έτσι ώστε να εντοπιστεί η κρατούμενη που δραπέτευσε φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προχώρησε η εταιρεία φύλαξης «G4S Secure Solutions», η οποία έχει αναλάβει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης αποκλειστικά εντός της κατοικίας.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ακόμη ότι σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης ο ρόλος της είναι να ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση «δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με το συμβάν της φυγής υποδίκου που έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, η G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι».

Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλεξε στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου.»

Related Articles

Back to top button