ΕΛΛΑΔΑ

Από την Λάρισα ο νεκρός στο Βουκουρέστι

«Δεν ήταν κουρασμένος, είναι πολύ έμπειρος» λένε από το ταξιδιωτικό γραφείο για τον οδηγό του πούλμαν που οδηγούσε σερί από Λάρισα μέχρι Βουκουρέστι

Ένας πολύ έμπειρος οδηγός, 51 ετών, είναι ο άντρας που οδηγούσε το τουριστικό λεωφορείοπου ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέρει στο protothema.gr, στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου που μίσθωσε το πούλμαν στην εταιρεία που οργάνωσε τη μοιραία εκδρομή.

Όπως είπε το βράδυ της Παρασκευής, «μεταβαίνουμε στο Βουκουρέστι με ένα λεωφορείο για να κατεβάσουμε τον κόσμο που επιθυμεί να αποχωρήσει, ενώ μαζί μας είναι και ο αδελφός μίας τραυματία, η οποία δεν είναι σοβαρά καθώς έχει επικοινωνία μαζί της», είπε στο protothema.gr, η στενή συνεργάτης του τουριστικού πρακτορείου.

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι ένας νεκρός και 24 τραυματίες. Ο άνδρας που κατέληξε είναι 50 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα και το όνομά του είναι Νικόλαος Χλόψιος.

Τρεις σοβαρά τραυματίες – Επιστρέφουν αεροπορικώς 16 ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο είναι γυναικες και ένας είναι άνδρας. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες, 16 αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Βουκουρέστι καθώς έχουν δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο. 

«Ξέρουμε ότι στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Δεν ξέρουμε αν έφταιξε το GPS. Ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος, δούλευε πολλά χρόνια στο ΚΤΕΛ, στην Αθήνα και δεν είναι άπειρος», τόνισε. Σύμφωνα με την ίδια, στο λεωφορείο μόλις ξεκίνησε από τον Βόλο ήταν συνολικά δύο οδηγοί, ωστόσο ο δεύτερος το οδήγησε έως τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέβηκε, με αποτέλεσμα ο 51χρονος να συνεχίσει το ταξίδι μόνος του.

«Δεν ήταν πολύ κουρασμένος ο οδηγός. Είναι 51 ετών άνθρωπος, δεν είναι πολύ μεγάλος. Όποιος από τους επιβάτες θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα καλύψουμε εμείς τα πάντα», ανέφερε η στενή συνεργάτης του ταξιδιωτικού γραφείου. Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία έχει μεταβεί και ο ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με την γυναίκα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού γραφείου στη Λάρισα, Γιάννης Μπατζιόλας, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 47 άτομα, ξεκίνησε από τον Βόλο, πήρε κόσμο από την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έξι άτομα πήρε από τον Βόλο, 22 από την Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τον ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε και με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι.

Related Articles

Back to top button