ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση Δικαστών στην Κομισιόν για Γεωργίου: Χρέος μας να αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους πολίτες

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με επιστολή της απαντά σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την κριτική της τελευταίας  με αφορμή την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Η ΕΔΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει : “Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Ενώ προσθέτει : ” Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές”.

Καταληκτικά τονίζεται στην ανακοίνωση πως “η   ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μπορεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης σύμφωνα με την Κομισιόν, ωστόσο η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

Related Articles

Back to top button