ΕΛΛΑΔΑ

Antonio Taquis: Ο πρώην Πρέσβης του Παναμά στο Φόρουμ Δελφών

Ο Antonio Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, μίλησε για τη στρατηγική σημασία της ίδρυσης ελληνικής πρεσβείας στον Παναμα, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κατά τη συζήτηση με τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΔΙΚΤΎΟΥ και σύμβουλο επενδυτικών σχέσεων Βασίλη Γαβαλά, ο Antonio Taquis υπογράμμισε ότι «Ο Παναμάς είναι η χώρα κλειδί για τις επιχειρήσεις, την ναυτιλία και τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, γιατί στο έδαφος του βρίσκονται όλα τα περιφερειακά γραφεία αυτών των χωρών, υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υπηρεσίες διαμεσολάβησης και σχέσεων, αλλά και εκεί φθάνουν απευθείας από την Ευρώπη ολες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Ο Παναμάς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η «Γενεύη» της Λατινικής Αμερικής, καθώς υπάχουν free trade agreements ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα με τις χώρες αυτές και φυσικά μια πρεσβεία της Ελλάδας εκεί θα προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων πλοιοκτητών και επιχειρηματιών και θα αποτελέσει μεγάλο στήριγμα στις όποιες συναλλαγές και διαμεσολαβήσεις απαιτούνται για τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας.»

Αφού ο κ. Γαβαλάς επαίνεσε τον κ. Τάκη για την καθοριστική του συμβολή στην ίδρυση πρεσβείας, με την παραχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο του κτηρίου που θα στεγάσει την πρεσβεία στο Πάναμα Σίτι καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, ο τελευταίος τόνισε ότι «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έβαλε στο επίκεντρο τον Παναμά, μια χώρα τόσο μεγάλης στρατηγικής σημασίας  για την ελληνική Ναυτιλία, το Εμπόριο και τον Τουρισμό.»

Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής επιχειρηματίας Antonio Taquis ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα ίδρυσης ελληνικής πρεσβείας στο Panama City, ενώ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια 

στην επίσκεψη του τελευταίου στον Παναμά, προ εβδομάδων, όπου τον ξενάγησε στο κτήριο που παραχώρησε για την ελληνική πρεσβεία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button