ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένεται και νέο ένταλμα σύλληψης κατά Σώρρα, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ασκήθηκαν και νέες κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του – Ούτε ένα ευρώ δεν διαθέτει ο ίδιος ο Σώρρας ως περιουσιακό στοιχείο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις!

ADS

Την ώρα που ο Αρτεμης Σώρρας παραμένει άφαντος μετά την βαριά καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του αλλά και σε βάρος ακόμα επτά συνεργατών του.

Ειδικότερα, ο ανακριτής Διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Πλέον, μετά την άσκηση και της νέας ποινικής δίωξης, το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη.

Και αυτό γιατί οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:

-Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

– Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

-Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

-Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

-Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μαρτυρα.

Η έρευνα  διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Ευγενία Αυλίδου. Η δίωξη για το αδίκημα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου αφορά πράξεις σε βάρος του δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων.

Πέραν των οκτώ η εισαγγελία της Αθήνας ασχολήθηκε και με τη δράση ακόμα δύο προσώπων, στενών συνεργατών  του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά και απέστειλε τη σχετική δικογραφία στην ανάκριση.

Το πόρισμα

Στο εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε αποτυπώνεται την εγκληματική δράση Σώρρα προκύπτει η πρωτοφανής έκτασης της απάτης του.

Ούτε ένα ευρώ δεν διαθέτει ο ίδιος ως περιουσιακό στοιχείο, τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις,  ενώ η δράση Σώρρα που ήταν ανεξέλεγκτη επί χρόνια έχει προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις “εξουσιοδοτήσεις”της απάτης Σώρρα και αρντούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

Συγκεκριμένα από το πόρισμα προκύπτει, ότι σε 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του δημοσίου καθημερινά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι αδύνατον προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Προκαλεί όμως κατάπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις Σώρρα αυξάνονται και μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη από δικαστήριο της Πάτρας και παρά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα  πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από δημόσιο, εφορίες κ.λπ.

Πάντως ο Α.Σώρρας αλλά και η σύζυγός του ήδη είναι καταζητούμενοι από ημέρες μετά την καταδίκη τους σε πολυετείς καθείρξεις, οκτώ ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από πρώην συνεργάτη τους.

Πηγή : Protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button