ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ: “Υπόθεση όλων η σωτηρία του ΔΟΛ”

Η κυβέρνηση οφείλει σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα να βρει λύση, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

 

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, χαρακτηρίζει υπόθεση όλων το ζήτημα διάσωσης του ΔΟΛ. Καλεί «τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν, έστω και την ύστατη ώρα, τη διακοπή λειτουργίας των μέσων του ΔΟΛ, τόσο στο όνομα της πολυφωνίας, όσο και για να μη βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι».

Η ΠΟΕΣΥ σημειώνει ότι η χθεσινή «στα μέτρα των τραπεζών δικαστική απόφαση βάζει ταφόπλακα στην ιστορία του ΔΟΛ με ουσιαστικά θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι, αν και επί επτά μήνες απλήρωτοι, με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα περιοδικά, το ραδιοσταθμό και τα διαδικτυακά Μέσα του Οργανισμού».

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η κυβέρνηση, μετά και την ανακοίνωσή της για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, οφείλει σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα να βρει λύση που θα διασφαλίζει το μέλλον του Τύπου, με θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά – και όχι μόνο με ευχολόγια – τα προβλήματα των μέσων ενημέρωσης.

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.

Related Articles

Back to top button