ΕΛΛΑΔΑ

Alert! Έπεσε ελικόπτερο στη Σάμο – Αγνοούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος 

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή ενός UAV Heron και ενός ελικοπτέρου Super Puma – 300 μέτρα από την παραλία Πλάκα κατέπεσε το ελικόπτερο

Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου. 

ADS

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ελικόπτερο Mi 8  μισθώνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης. Πρόκειται για ελικόπτερο ρωσικής κατασκευής που χρησιμοποιείται τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το τριμελές πλήρωμα  των χειριστών και του ιπτάμενου μηχανικού είναι Ρώσοι ή Ουκρανοί.

mi8

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων. Συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Σάμου

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, σε ετοιμότητα για την υποδοχή και την περίθαλψη των τεσσάρων μελών του πληρώματος είναι το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Σάμου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button