ΕΛΛΑΔΑ

Alert! Έκλεισε η Εθνική Οδός για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Σε πλήρη εξέλιξη και εκτός ελέγχου βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη.

Στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκαν μάλιστα και αρκετές εκρήξεις, και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί από πού προήλθαν. Η νέα Εθνική Οδός έκλεισε στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Η αστυνομία έχει διακόψει επίσης την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στις οδούς: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Η φωτιά μαίνεται στην Άνω Βαρυμπόμπη, προς το παρόν σε μεγάλη απόσταση από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό μέτωπο, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός. «Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με τα εναέρια μέσα», πρόσθεσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας πως για την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. 

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επίσης εκτίμησε πως οι εναέριες δυνάμεις «θα κάνουν την διαφορά», καθώς η βλάστηση είναι πολύ πυκνή. 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής και ο ντιπύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης είπε πως στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

 Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.  Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW. 

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του. 

Related Articles

Back to top button