ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ στα σχολεία – Άλλαξε ξανά η ώρα του αγιασμού την Δευτέρα

Άλλαξε ξανά την ώρα του αγιασμού των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, με απόφασή της, η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως. Την προηγούμενη εβδομάδα οι διευθυντές των σχολείων είχαν λάβει οδηγία για αγιασμό στις 11:00 το πρωί, ενώ σήμερα με εγκύκλιο αναφέρει αγιασμό στις 8:15.

Οι διευθυντές είχαν ξεκινήσει μαζί με καθηγητές να ειδοποιούν τους γονείς για τον αγιασμό, ενώ τώρα ξεκινάνε νέο γύρω τηλεφωνημάτων για την νέα ώρα.

Σύμφωνα με την σημερινή εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα πρέπει να φτάσουν στις 8:15 το πρωί στα σχολεία τους και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Επιπλέον, το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
  • Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή.
  • Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Στα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή παγουριών ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Πώς θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει για κάθε τάξη ξεχωριστά και σε εξωτερικό χώρο.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close