ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της Marfin

Στόχος βανδάλων έγινε ξανά το μνημείο για τους νεκρούς της Marfin.

Ομάδα αγνώστων έγραψε χθες πάνω στο μνημείο με κόκκινη μπογιά και μαύρο μαρκαδόρο. Το μνημείο καθαρίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων ενώ αναμένεται άμεσα και η πλήρης αποκατάστασή του, ώστε να επανέλθει στην αρχική του εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, το μνημείο είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμού όταν άγνωστοι αφαίρεσαν τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 9 Μαΐου φέτος, 10 χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην οδό Σταδίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τότε, η ΠτΔ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, τόσο στη δήλωσή της μετά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στη Marfin, όσο και τη στιγμή που μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων.

«Σε αυτό το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά», αναφέρει η πλακέτα που τοποθετήθηκε στο σημείο 10 χρόνια μετά την τραγωδία.

Related Articles

Back to top button