ΕΛΛΑΔΑ

Αγιοι Ανάργυροι: Ο αρχιφύλακας που ήταν στη βάρδια είχε φυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Καταδικασμένος για σχέσεις με εγκληματική οργάνωση ήταν ο 48χρονος αρχιφύλακας που βρισκόταν στο φυλάκιο του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, όταν δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της η 28χρονη γυναίκα.

Την ώρα που έχει παραγγελθεί εισαγγελική έρευνα για τις ενέργειες των αστυνομικών, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που είχαν βάρδια χθες το βράδυ στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο αρχιφύλακας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση, αποφυλακίστηκε με βούλευμα το 2023
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, o 48χρονος αρχιφύλακας, που ήταν στο φυλάκιο, εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης. Η αστυνομία τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Αυτός προσέφυγε στο εφετείο, όπου το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Πώς κατάφερε και επέστρεψε στην αστυνομία
Εν τω μεταξύ, ο 48χρονος συνεχώς έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το μοιραίο βράδυ «είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά» και δεσμεύτηκε για άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης για να δοθούν απαντήσεις, «και θα δοθούν δημοσίως», όπως είπε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button