ΕΛΛΑΔΑ

98 οι συλληφθέντες στον Έβρο – Μεταξύ αυτών και Τούρκοι

Δύο Τούρκοι ανάμεσα σε 98 άτομα συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές το τελευταίο 24ωρο στον Έβρο.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και εξετάζονται. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένας δεν είναι από τη Συρία, ενώ ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, όμως, είναι δύο ανδρών οι οποίοι έχουν την τουρκική υπηκοότητα και θέλησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Στην πλειοψηφία τους είπαν στις ελληνικές Αρχές ότι ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην τουρκική επαρχία, ότι πολλές φορές πήγαιναν μέχρι την Κωνσταντινούπολη και ότι κάποιοι από αυτούς έκαναν και δουλειές στην ύπαιθρο της γείτονος μέχρι που προχθές ενημερώθηκαν ότι τα σύνορα προς την Ελλάδα έχουν ανοίξει και ότι κανένας δεν θα τους εμποδίσει να περάσουν και να έρθουν στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, από το πρωί βάρκες με αλλοδαπούς φτάνουν στη Σάμο, συγκεκριμένα 39 άτομα, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι δουλέμποροι απέφευγαν το συγκεκριμένο νησί.

Οι άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής παρατηρούν, μάλιστα, ότι πολλές από αυτές τις βάρκες έρχονται σχεδόν… συνοδεία τουρκικών ακταιωρών του Λιμενικού τους.

Related Articles

Back to top button