ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές – Υψηλός κίνδυνος στην Δυτική Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής και η οποία έκαψε χαμηλή βλάστηση μεταξύ του κοιμητηρίου και του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:45 και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, 15 οχήματα από δήμους της περιοχής ενώ από αέρος συμμετείχαν στις προσπάθειες της κατάσβεσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές την Τρίτη σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο

Πάντως, εκρηκτικό κοκτέιλ ιδανικό για πρόκληση πυρκαγιών έχουν δημιουργήσει τα τελευταία 24ωρα με οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την επικράτεια σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Έτσι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις ακόλουθες περιοχές:

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)
· Περιφέρεια Αττικής
· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)
· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)

Η Δυτική Ελλάδα ανήκει στις περιοχές με τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμέννων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button