ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αιγαίο – 18 πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους

– Για μία ακόμη φορά χάθηκαν ανθρώπινες ψυχές ανοιχτά του Αιγαίου
– Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς πρόσφυγες στα παράλια της Τουρκίας
– Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άνθρωποι, με το τουρκικό λιμενικό να έχει στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων
– Η βάρκα είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και είχε προορισμό την Ελλάδα

Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες θα παρευρεθούν, έχοντας ένα ακόμη -και πολύ πρόσφατο- τραγικό περιστατικό να τους θυμίζει γιατί θα πρέπει να βουν μια λύση… χθες. Όχι ότι τα προηγούμενα ήταν λίγα, ή ασήμαντα. Κάθε άλλο. Ωστόσο ένα μία νέατραγωδία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι… παγωμένες ηγετικές χειραψίες στιςΒρυξέλλες.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στα παράλια της Τουρκίας, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 18 νεκρούς.

Οι πρώτες πληροφορίες

Η ενημέρωση έρχεται από τουρκικά μέσα, τα οποία μεταδίδουν πως 18 πρόσφυγες πνίγηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές, αφότου η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε, κοντά στην πόλη Ντιντιμ, της επαρχίας του Αϊδινίου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία σκάφη του τουρκικού λιμενικού, καθώς κι ένα ελικόπτερο

Η τουρκική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 15 πρόσφυγες που επίσης επέβαιναν στην βάρκα και έχουν ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρουν να βρουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες που αγνοούνται.

Η βάρκα είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ελλάδα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την εθνικότητα των θυμάτων.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό στο Αιγαίο είχε γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, κοντά στην τουρκική πόλη του Αδραμύττιου. Τότε 27 ακόμη ανθρώπινες ψυχές είχαν χαθεί…

Τα Δαρδανέλλια, η Σμύρνη και το Αϊδίνιο είναι οι τρεις επαρχίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε στρατηγικής σημασίας σημεία αποχώρησης των προσφύγων προς την Ευρώπη.

newsit.gr

Related Articles

Back to top button
Close
Close