ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κίναρο – Έπεσε ελικόπτερο του στρατού – Νεκροί τρεις Έλληνες αξιωματικοί

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί -Το ΑΒ212 προσέκρουσε σε λόφο της νησίδας, η ουρά αποκολλήθηκε και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα – Βατραχάνθρωποι και κομάντος ψάχνουν το κόκπιτ

«Και συλλυπητήρια δεν μπορώ να πω με μια έννοια γιατί είμαστε στην εξέλιξη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ενημερώνοντας για την τραγική απώλεια τουελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγα λεπτά αργότερα, έχοντας κατέβει από το βήμα, ο κ. Βίτσας επανήλθε σε ερώτηση για το αν οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο ΠΝ-28 θεωρούνται αγνοούμενοι σημειώνοντας «Ε, να μην δίνουμε και ελπίδες…». Πάντως λίγη ώρα μετά τις 11 το πρωί εντοπίστηκε μια σορός χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει αυτή.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων. Οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

 

Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες.

Στις 02:45 τα ξημερώματα, την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ΠΝ-28 από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

«Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ’ την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ερώτηση του protothema.gr εξήγησε ότι το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδών, περίπου 130 μέτρα δηλαδή. «Οι πιο πολλές ασκήσεις γίνονται νύχτα» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Αυτή την ώρα στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ΠΝ-28 γίνονται έρευνες από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, κομάντος της ΕΜΑΚ, της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και αλεξιπτωτιστές του στρατού. Σκοπός να βρεθούν το κόκπιτ του ελικοπτέρου και φυσικά οι τρεις αξιωματικοί που μέχρι αυτή την ώρα επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι αφού ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button