ΕΛΛΑΔΑ

Τα «Παλλόμενα Πέη» του Φαμπρ πάνε Επίδαυρο! (Βίντεο)

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να… δώσει τα κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών στον Βέλγο Γιάν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών και  όχι μόνο… Μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, προκαλεί μια παράστασή του με τίτλο Mount Olympus: To glorify the cult of tragedy – γνωστή και ως τα «Παλλόμενα Πέη»

Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Η παράσταση που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών είναι 24ωρης διάρκειας και συμμετέχουν 27 συντελεστές.

Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή… ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του “Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπάρχει βεβαίως η παράσταση αλλά μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα μπορεί να ακουστεί ότι θα πάει στην Επίδαυρο.

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να δώσει τα… κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στον Βέλγο Γιαν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες ηθοποιούς και όχι μόνο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους μέσω των social media, άλλοι έστειλαν επιστολές στον υπουργό Πολιτισμού. «Γιατί δεν βάζουμε παλλόμενα πέη σε όλα τα υπουργεία και δεν κάνουμε δεύτερη γλώσσα τα φλαμανδικά;» αναρωτήθηκε η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου.

Με προσωπικό tweet στον πρωθυπουργό, ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης τον ενημέρωσε ότι χάνουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έγραψε μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο Facebook πως «το εξοργιστικό είναι το πλαίσιο, το “βελγικό φεστιβάλ”, αυτό είναι που μας ντροπιάζει όλους, καλλιτέχνες και θεατές».

Related Articles

Back to top button
Close
Close