ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων – Τα νέα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα μαζί με αστυνομικές δυνάμεις και διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αχαΐας εξακολουθούν να κάνουν έρευνες, οι οποίες θα ξεκινήσουν κανά σήμερα το πρωί κι αν ο καιρός το επιτρέψει αναμένεται να πετάξει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι οικογένειες και οι συγγενείς του Ιωάννη Κορδώση και του Βασίλη Γρατσάνη από την Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθούν να ζουν ώρες αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια. Το πρώτο θέλει τους δύο νέους να είχαν κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητό τους καθώς επέστρεφαν από την έξοδό τους, ενώ το δεύτερο να βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή.Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας για τα αίτια και τις συνθήκες εξαφάνισης του 40χρονου και του 35χρονου, συγκεντρώνει μαρτυρίες από πολίτες που είδαν για τελευταία φορά τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέσα από την αξιοποίηση των μαρτυριών, θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της διπλής εξαφάνισης, αναφέρει το protothema.gr

Δραματική έκκληση απηύθυνε, μέσω του Mega, η μητέρα ενός εκ των αγνοουμένων, η οποία ζήτησε από οποιονδήποτε είδε κάτι, ειδικά από τους κτηνοτρόφους της αγροτικής περιοχής που βρίσκεται, να μιλήσει στην αστυνομία, ενώ τόνισε ότι δεν ζητάει ευθύνες από κανέναν. Ακόμα είπε ότι δεν τηλεφώνησε στον γιο της πριν τις 03:00, γιατί της είχε πει ότι θα γυρίσει στις 06:00, ενώ επικοινώνησε γύρω στις 05:00, αλλά το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός, ενώ όπως είπε δεν είχε προηγούμενο με κανέναν. Η μητέρα του αγνοούμενου ζητά να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μέχρι τη γέφυρα του Ρίου.

Η μάνα του Βασίλη, η κυρία Αλεξάνδρα, είπε στο protothema.gr πως οι δύο φίλοι έφυγαν από το χωριό Πεντάλοφος στις 4:30 τα ξημερώματα, ενώ η τελευταία φορά που τα ίχνη τους καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ήταν μισή ώρα αργότερα, στις 5 τα ξημερώματα στο χωριό Λεσίνι.

«Πρέπει να είχε ξημερώσει, έβλεπα πως ο Βασίλης δεν επέστρεψε, τρελάθηκα. Άρχισα να τηλεφωνώ σε φίλους του στα ξαδελφιά του τίποτα. Δε ξέρω τι έγινε, είναι και τα δύο καταπληκτικά παιδιά ούτε προβλήματα είχαν δημιουργήσει ποτέ, τίποτα σας λέω. Μακάρι να βρεθούν. κοντεύουμε να χάσουμε το μυαλό μας», ανέφερε η κυρία Αλεξάνδρα.

«Ήμασταν μαζί έξω μέχρι τις 3 το πρωί σε ένα μπαράκι. Μου είχαν πει ότι θα αργήσουν γι’ αυτό κι εγώ τους γύρισα στο χωριό και μετά πήγα σπίτι μου. Το πρωί με πήρε η μητέρα του Βασίλη και μου είπε ότι δεν είχε επιστρέψει σπίτι. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ψάχνουμε στα χαμένα. Είμαστε στους δρόμους και ψάχνουμε. Δεν είχε δημιουργηθεί κάποια ένταση, τίποτα απολύτως», τόνισε από την πλευρά του στο protothema.gr ο Αποστόλης, ο φίλος των δύο νεαρών ανδρών που ήταν μαζί τους τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Related Articles

Back to top button