ΕΛΛΑΔΑ

Πολιορκούν την Κουμουνδούρου συμβασιούχοι: “Όταν φωνάζατε εσείς καλά ήταν ε;” (Βίντεο)

Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ διαδηλώνουν για τις συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος Ιουνίου και διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών – Θα συναντηθούν στις 13:30 με τον Γιάννη Μπαλάφα και στις 16:00 με τη Θεανώ Φωτίου – «Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά» φώναζαν νωρίτερα στην αναπ. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Οργισμένοι με τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, που βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου και διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα έξι μηνών και τις συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην οξυνθεί η ένταση, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Καραγεώργος, κατέβηκε στο δρόμο για να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές, ωστόσο ο θυμός των εργαζομένων ξεχείλιζε, κάτι που φάνηκε και στον διάλογο που ακολούθησε, όταν ο κ. Καραγεώργος τους ζήτησε να συζητήσουν σε χαμηλότερους τόνους:

«Όταν φωνάζατε εσείς ήταν καλά ε; Τώρα δεν θέλετε. Εμείς θα φωνάξουμε» είπε σε έντονο ύφος ένας από τους διαδηλωτές κατά του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να απαντά: «Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα φύγω. Γιατί ήρθατε εδώ; Για την τηλεόραση ή για το πρόβλημα;»

Οργισμένοι εργαζόμενοι ΟΤΑ κατά του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Καραγεώργου

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί μετά τον Ιούνιο τη συνέχιση του θεσμού των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά με νέο προσωπικό που θα επιλέξει -όπως λένε- με κομματικά κριτήρια.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αλλά βρήκαν την πόρτα του υπουργείου… κλειστή. «Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Σταδίου, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν τα μηνύματα: «Όχι στην απόλυση των εργαζομένων» και «Ναι στη συνέχιση των κοινωνικών δομών». Το ευφάνταστο σύνθημα των συμβασιούχων θυμίζει παλαιότερη δήλωση της κυρίας Φωτίου, η οποία είχε παρομοιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα γεμιστά.

Όπως λένε πάντως, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με την Θεανώ Φωτίου, από τον Οκτώβριο του 2015, ενώ σε δηλώσεις τους στο protothema.gr τονίζουν ότι απαξιώνονται οι κοινωνικές δομές των δήμων που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τελικά ορίστηκε ραντεβού με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 16:00 το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13:30, θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα.

Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ ζητούν να μην κοπούν οι κοινωνικές δομές των δήμων

protothema.gr

Related Articles

Back to top button