ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων. Κρυφές παγίδες για όσους δεν πληρώσουν

Ολιγοήμερη παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου όλοι οι υπόχρεοι να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι σήμερα θα αποφασιστεί η ακριβής διάρκεια της παράτασης, η οποία θα ισχύσει και για την κατάθεση πινακίδων.

Εκτός από τον διπλασιασμό του κόστους των τελών κυκλοφορίας, οι «ασυνεπείς» οδηγοί που δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Όπως φαίνεται από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας υπάρχουν άλλες δύο «παγίδες» που οι φορολογούμενοι μπορεί να μην έχουν υπολογίσει

Πιο συγκεκριμένα: 
● «Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 7 της υποπαρ. Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, προστίμων και δεν αρκεί η βεβαίωσή τους ή υπαγωγή, ενδεχομένως, σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να επέλθει μεταβίβαση».

● Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Δ4 του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014(85 Α΄), σε κάθε περίπτωση εξαγωγής, επανεξαγωγής ή μεταφορά εκτός της χώρας οχήματος, δεν επέρχεται διαγραφή αυτού από το Μητρώο οχημάτων, εφόσον δεν καταβληθούν τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του.

Related Articles

Back to top button