ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένο σχέδιο είχε ο Αλβανός συζυγοκτόντος

Οργανωμένο ήταν τελικά το σχέδιο της δολοφονίας της συζύγου και της αρπαγής του μικρού Φοίβου, όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ.

Στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και η αρπαγή του μικρού Φοίβου ήταν προσχεδιασμένη καταλήγουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις… σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν πως ο Κλοντ Τζέιμς Λέσι είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του και δεν ήταν έγκλημα της στιγμής, όπως εκείνος υποστηρίζει.

Στο σακίδιο πλάτης είχε και κάποια τρόφιμα, ένα ακόμη δείγμα του δολοφονικού σχεδίου σε συνδυασμό με την αρπαγή του 5χρονου Φοίβου.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενδείξεις, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Λέσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το σχέδιό του… χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον… εξυπηρετήσει.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το Νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε ένα κελί έως ότου απολογηθεί στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λέσι ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί το συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε χθες όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button