ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα ζήτησε η εισαγγελέας της υπόθεσης Βγενόπουλου

Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας για όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου

Στην αναφορά, την οποία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της Θεμιστοκλή Σοφού, παρατίθεται όλη η ομιλία του Δ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, αντικρούοντας τις σε βάρος του καταγγελίες.

Όπως αναφέρει η Γ. Τσατάνη, από τη χθεσινή συζήτηση προέκυψαν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου  και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών.

Η Γ. Τσατάνη στην αναφορά της που κοινοποίησε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, επισημαίνει:

«Σας θέτω υπ’ όψιν ως νεώτερα στοιχεία, προκειμένου να διενεργήσετε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, τα αναφερόμενα στα πρακτικά της Βουλής, κατά τη διενεργηθείσα την 29/3/2016 Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και το σύνολο της ληφθείσης υπ’ εμού προκαταρκτικής δικογραφίας, και ζητώ όπως, ως ιεραρχικά προϊσταμένη, ενεργήσετε σύμφωνα με νόμον, ώστε να πιστοποιηθή και ενδοϋπηρεσιακώς το σύννομον (ή μη) των ενεργειών της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κ. Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, και των κ. Ιωάννη Αγγελή, Εισαγγελέως Εφετών, και κ. Ελένης Ράϊκου, Αντεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς, καθώς και όλων των εξετασθέντων εισαγγελικών λειτουργών ως μαρτύρων, κληθέντων από την κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά και για παν θέμα που εκθέτει απομειωτικώς την επί δεκαετίες άσπιλον υπηρεσιακή ιδιότητα και την προσωπικότητα της κ. Γεωργίας Τσατάνη και εις το πρόσωπόν της την ενιαίαν εισαγγελική υπηρεσίαν, έστω και υπονοηματικώς «εκ συμπτώσεως», επιλυομένων, κατά παράκλησιν και των δικονομικών και ουσιαστικών παραμέτρων της υπηρεσιακής εκπληρώσεως του ανατεθέντος από εσάς καθήκοντός της, εξ επόψεως εσωτερικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εννόμου τάξεως, την οποία ως ιεραρχικώς κατωτέρα σεμνύνεται να σας υποδείξει, επαφιεμένη εις την τιμίαν κρίσιν σας και την κρίσιν οιουδήποτε ανωτέρου βαθμού συναδέλφου.

Φρονώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και τους τυχόν έχοντες άγνοιαν ή ελλιπή γνώσιν της συναφούς νομοθεσίας, εγχώριους και αλλοδαπούς, υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με ρητή επιφύλαξιν κάθε δικαιώματός μου, αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως έναντι παντός, εντός και εκτός Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ηπείρου.
Σύμφωνα με το άρ. 98 παρ. 2 Ν. 1756/1988 η προδικασία ενώπιον των πειθαρχικών δικαστηρίων και συμβουλίων είναι μυστική».

Υπενθυμίζεται ότι η Γ. Τσατάνη, η οποία έθεσε στο αρχείο δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει κάνει λόγο για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην εν λόγω υπόθεση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα που διενεργεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τον τρόπο που περιήλθε στην Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον  επιχειρηματία  Ανδρέα Βγενόπουλο.

http://www.thepressproject.gr/

Related Articles

Back to top button
Close
Close