ΕΛΛΑΔΑ

Θερμό επεισόδιο ρωσικού και τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο – Βολές ανοιχτά της Λήμνου – Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

Πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού σκάφους, στα ανοιχτά της Λήμνου, άνοιξε το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy, για να αποφύγει τη μεταξύ τους σύγκρουση. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, στα 22 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λήμνου και επιβεβαιώνεται από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε κοντά σε ρωσικό πολεμικό πλοίο. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο έκανε προειδοποιητικές βολές εναντίον του τουρκικού αλιευτικού το οποίο στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Η Ρωσία κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Μόσχα, να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το τουρκικό σκάφος, ένα γρι γρι, δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου της ρωσικής φρεγάτας και την πλησίαζε επικίνδυνα.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό, όταν αυτό έφτασε στα 600 μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται μεταξύ των δυο χωρών μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συνοριογραμμή της χώρας με τη Συρία που έβαλε φωτιά στις σχέσεις των δυο χωρών.

Related Articles

Back to top button