ΕΛΛΑΔΑ

Η Ντένια στην Αμερική με το πρωθυπουργικο αεροσκάφος

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα ταξιδεύσει για την Βοστώνη των ΗΠΑ, η 28χρονη Ζακυνθινή Ντένια Παράσχη, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Όπως γράφει η imerazante.gr, ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστόνη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Η μάχη που δίνει η Ντένια έχει συγκινήσεις τους Έλληνες, παντού στη γη.

Οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όπου ο πατέρας της κοπέλας έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό, ήταν τεράστιες: εκατοντάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, συνέδραμαν ακόμη και με λίγα ευρώ, από το υστέρημα τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την άμεση μεταφορά της νεαρής κοπέλας στο εξωτερικό, για τη θεραπεία της.

Στα Πατριαρχεία

Επιστολή εστάλη στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά, ενώ η επιστολή μεταφράστηκε για να αποσταλεί και στο Βατικανό.

Η Ρόδη Κράτσα

Στο μεταξύ η Ζακύνθια στην καταγωγή πρώην Ευρωβουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Ρόδη Κράτσα, ασκεί πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τις δαπάνες μετακίνησης του κοριτσιού και της οικογένειας του στη Βοστόνη όπου θα γίνει η θεραπεία, ενώ αναζητούνται επαφές με την εκεί ελληνική κοινότητα για την υποδοχή και τη φιλοξενία της. Ταυτόχρονα επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την εκεί ομογένεια και να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν την υποδοχή και φιλοξενία της οικογένειάς της.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια

Πρωτοβουλία για οργανωμένη συγκέντρωση χρημάτων ανέλαβε και ο Δήμος που διοργανώνει μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα, εκδήλωση.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας.

Θα υπάρξει συνεργασία με ομάδες (τοπικά, αλλά και εκτός νησιού), ούτως ώστε να διοργανωθούν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί θέμα οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειάς της και το σώμα θα κληθεί να λάβει απόφαση επ´ αυτού.

Φορείς και πολίτες

Την ίδια στιγμή, έγινε ενημέρωση των προέδρων των τοπικών και κοινοτικών διαμερισμάτων για συγκέντρωση χρημάτων ενώ αναρίθμητοι πολιτιστικοί φορείς που ήδη έχουν κόψει ή πρόκειται να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (π.χ. ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιόρο του Λεβάντε») δήλωσαν ότι μέρος των εσόδων από τις λαχειοφόρους αγορές τους θα διατεθεί στην οικογένεια της νεαρής συμπολίτισσάς μας. Εξάλλου, η ΕΛΜΕΖ, αθλητικοί Σύλλογοι και ενώσεις, όλα τα σχολεία του νησιού, το ΙΕΚ, ακόμη και σύλλογοι και ενώσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνουν ήδη χρήματα.

Θυμίζουμε τον λογαριασμό για βοήθεια:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

Related Articles

Back to top button