ΕΛΛΑΔΑ

«Ζητώ συγγνώμη. Να μην πάθει κακό το παιδί μου. Τα κατέστρεψα όλα», είπε ο συζυγοκτόνος στους αστυνομικούς – (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 18 μέρες αγωνίας βρέθηκε ο μικρός Φοίβος, τον οποίο απήγαγε ο πατέρας του, Τζέιμς Κλοντ Λέσι, μετά από τη στυγερή δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Λέλας Μαυρομάτη, στις 6 Ιανουαρίου 2016.
Το τετράχρονο αγόρι και ο πατέρας του εντοπίστηκαν σε καλύβα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Ορμύλια.

Λέσι κρυσφήγετο

Στη φωτογραφία βλέπετε το σημείο όπου ο Λέσι είχε εγκαταλείψει το μηχανάκι πριν από περίπου 2 βδομάδες, καθώς και το σημείο όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί ο Λέσι με τον μικρό Φοίβο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων είναι περίπου 4,5 χλμ σε ευθεία γραμμή. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι εντοπίστηκαν μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωριό.

Πως τον έπιασαν οι Ορμυλιώτες εθελοντές:

Δύο συγχωριανοί μας τον εντόπισαν το πρωί και αμέσως κάλεσαν τον παππού και τον θείο του Φοίβου καθώς και άλλους συγχωριανούς μας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και τον ακινητοποίησαν. Αρκετή ώρα αργότερα ήρθε η αστυνομία η οποία τον παρέλαβε και αυτήν την ώρα τον ανακρίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Το χρονικό της σημερινής μέρας περιγράφει ο θείος του Φοίβου, Πέτρος Μαυρομάτης:

«Ήταν έξω από το χωριό. Τον είδε ένας φίλος και μας ειδοποίησε και ήρθαμε και τον πιάσαμε. Δεν πρόλαβαν να έρθουν οι αρχές, τον πιάσαμε εμείς πριν φτάσουν. Ένας φίλος τον εντόπισε, μας πήρε τηλέφωνο και μέχρι να κατέβουν οι αρχές, τον είχαν περικυκλώσει και τον πιάσανε. Απ’ όσο ξέρω, δεν προέβαλε κάποια αντίσταση, δύο φίλοι μου τον πιάσανε. Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του. Τον πήγαν σπίτι τώρα, είναι μαζί με τα δικά μου τα παιδιά, με τον αδερφό του, με τη γιαγιά του, πήγαν να τον ντύσουν να τον καθαρίσουν. Θα τον πάμε στο νοσοκομείο και για εξετάσεις. Φαινόταν λίγο κουρασμένος. Πλέον οι αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Εμείς το παιδί θέλαμε να γυρίσει πίσω, δεν θέλαμε τον δράστη. Αρχίσαμε και χαμογελάμε».

«Συγγνώμη» ζήτησε ο συζυγοκτόνος από τον ταξίαρχο και επικεφαλής της ομάδας ερευνών στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπως και από τους αστυνομικούς, για την «ταλαιπωρία» που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οι πρώτες κουβέντες που φέρεται να είπε ο Κλοντ Λέσι στους αστυνομικούς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha είναι:

«Μετανιώνω. Ζητώ συγγνώμη. Να μην πάθει κακό το παιδί μου. Τα κατέστρεψα όλα».

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Back to top button