ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές Πολιτικών Μηχανικών: Προοδευτική Συνεργασία

Το npress.gr, δίνει βήμα στις παρατάξεις των πολιτικών μηχανικών για τις επερχόμενες εκλογές

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΜΑΖΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΡΟΠΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Είναι οριακές οι στιγμές: για τη χώρα, για το επάγγελμα, για το ΣΠΜΕ.

Ο ΣΠΜΕ κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Χωρίς αποθεματικά πια στο ταμείο, με ξεχείλωμα των καταστατικών του διαδικασιών, προκειμένου το απερχόμενο μονοπαραταξιακό προεδρείο να κάτσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Καρέκλα, χωρίς σχέδιο και χωρίς πυξίδα, ουσιαστικά είναι ωσεί παρών στα δρώμενα.

 

Το επάγγελμα όμως βάλλεται από παντού. Καταντήσαμε τα αμορτισέρ της κοινωνίας: οι δουλειές είναι λίγες, οι αμοιβές μικρές κι η δυσθυμία του κόσμου απέναντί μας όλο και μεγαλύτερη. Η τεχνογνωσία των μεγαλύτερων απαξιώνεται, ενώ οι νεώτεροι δε βλέπουν προοπτικές και φεύγουν απ’ τη χώρα.

 

Μια χώρα που τελεί υπό κηδεμονία και αδυνατεί να βγει απ’ το τέλμα. Το μόνο που διεκπεραιώνει είναι «εντολές για να πάρουμε τη δόση». Χωρίς κανένα απολύτως Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

 

Εμείς όμως δεν έχουμε αυταπάτες!

 

Ή θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε ως τώρα, με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε, ή θα κάνουμε τομές και ρήξεις, ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Τις πήραμε τις αποφάσεις μας: οριστική ρήξη με τον κομματισμό στα συνδικαλιστικά όργανα! Ξεκινάμε μια νέα ακηδεμόνευτη πορεία. Ιδρύουμε την Προοδευτική Συνεργασία Πολιτικών Μηχανικών.

 

Το νέο Προοδευτικό αφήγημα, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και ο χώρος, θα γραφτεί από ανθρώπους που εργάζονται κι όχι από κομματικούς αξιωματούχους!

 

Το νέο Προοδευτικό αφήγημα θα έχει ως θεμέλιο λίθο την Παραγωγή. Η Παραγωγή θα φέρει νέο πλούτο, που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των εργαζόμενων μηχανικών.

 

Σε καλούμε κι εσένα σ’ αυτήν την πορεία! Για να αθροίσουμε τις ιδέες, την εμπειρία και το μεράκι μας με στόχο να αλλάξουμε κατεστημένες αντιλήψεις που μας κρατάνε στο χθες.

 

Λίγο πριν ξεπεράσουμε (ως κοινωνία και ως κλάδος) το όριο διαρροής και μπούμε στην πλάστιμη περιοχή της παραίτησης, της απαξίωσης και του ατομικισμού, έλα ν’ αλλάξουμε τον Σύλλογό μας!

 

Για να γίνει ο ΣΠΜΕ:

– Τοίχος αντιστήριξης για όσους συναδέλφους είναι άνεργοι, μεταναστεύουν ή εργάζονται χωρίς ωράριο, ανασφάλιστοι και χαμηλά αμειβόμενοι.

– Κυματοθραύστης έναντι όλων όσων επιδιώκουν την ισοπέδωση της επιστημονικής μας υπόστασης.

– Κλωθοειδής για τους συναδέλφους μας που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις νέες τάσεις του επαγγέλματος και χρειάζονται διαρκή επιμόρφωση.

– Περιβάλλουσα όλων των εσωτερικών ροπών του κλάδου, ώστε όλα τα πεδία επαγγελματικής ενασχόλησης κι όλες οι μορφές εργασίας του Πολιτικού Μηχανικού να εκφράζονται ισότιμα από τον ΣΠΜΕ.

– Θεμέλιο για έναν φορέα με εξωστρέφεια, μαχητικότητα και πανελλήνια εμβέλεια.

 

Σε εποχές κρίσης, η λύση είναι η Συλλογική οργάνωση, όχι ο ατομικισμός.

Συλλογικά κι Ενωτικά! Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις! Χωρίς Κηδεμόνες!

Έλα ν’ αλλάξουμε το Σύλλογό μας!

 

 

Μαζί προκαλούμε Ροπή Ανατροπής!

Μαζί χαράζουμε νέα πορεία στο Σύλλογό μας!

 

 

Related Articles

Back to top button