ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση Μαυρίκου – Μηχανικά προβλήματα εντόπισαν στο τζιπ

Σειρά μηχανικών προβλημάτων εντόπισαν στο τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή η αποκάλυψη ανατρέπει τα σενάρια για πιθανή δολοφονία του δημοσιογράφου.

Αρχικά φέρεται ότι διαπιστώνουν πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος το οποίο προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος αριστερά, τις τέσσερις πέντε κρούσεις στο προστατευτικό τοιχίο που με τη σειρά τους προκάλεσαν τη διαρροή λαδιού αρχικά, σπάσιμο κινητήρα και διαρροή καυσίμου.

Η έναρξη της φωτιάς σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ προκλήθηκε από σπινθίρα της επαφής της ζάντας με το τοιχίο στην τελευταία πρόσκρουση και ακινητοποίηση του οχήματος.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με το στοιχείο κακής φυσικής και παθολογικής κατάστασης του Παναγιώτη Μαυρίκου που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ , από τις τοξικολογικές εξετάσεις ,ευθύνονται για την αδράνεια των 34 δευτερολέπτων που επέδειξε ο οδηγός μέχρι να τυλίχθεί το όχημα στις φλόγες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ ερευνούν τα στοιχεία συντήρησης του οχήματος αν αυτή γινόταν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία ποιος ήταν ο προηγούμενος κάτοχος , αν είχαν τοποθετηθεί γνήσια ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα σέρβις του δεν ήταν τα ενδεδειγμένα.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει η σύζυγός του και αναμένεται να ερωτηθεί για την κατάσταση της υγείας του Π Μαυρίκου αλλά και τη συντήρηση του οχήματος.

Related Articles

Back to top button