Events

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο φεστιβάλ αετοσανίδας στο Διόνι

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος το δεύτερο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf) στις 30 και 31 Ιουλίου.

Στόχος στο φετινό φεστιβάλ ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε διάφορες εταιρείες του χώρου να εκθέσουν τα προϊόντα τους ώστε οι αθλητές αλλά και κόσμος να μάθει κάτι καινούριο να μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους ειδικούς και να δοκιμάσει καινοτόμες τεχνικές και υλικά κάτι που πιστεύουμε ότι το πετύχαμε αν κρίνουμε από την συμμετοχή και στήριξη του φεστιβάλ από μεγάλες εταιρείες του χώρου κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 30 αθλητές. Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από εξωτερικό όπως Σλοβεκία, Τσεχία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Βραζιλία. Ειδικα την τελευταία μερα του Φεστιβάλ ήταν μαζί μας η πρώτη παγκόσμια αθλητρια του Kitesurf Paula Novotná και σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ o Tom Charlton και Ben Bowd. Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο νικητής του αγώνα ταχύτητας ήταν ο Marcus Huber από την Γερμανία ο οποίος τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor ενηλίκων και παιδιών στο οποίο κόσμος πήρε μέρος με ενθουσιασμό και συνδύασε αντοχή ισορροπία ταχύτητα στο καγιακ συνεργασία και στόχο. Οι νικητές βραβεύτηκαν με γυαλιά ηλίου RipNCurl ευγενική χορηγία του Άγγελου Βαλλιανάτου από το μαγαζί Hotstyle στην Πάτρα. Παράλληλα το φεστιβάλ στήριξαν ο γνωστός σε όλους Dj Hutt με τους GoGive και τον Σωκράτη Καραντινό, ο Grego Danos και ο Σωτήρης Γερόλυμος οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό προσφέροντας ατελείωτη διασκέδαση. Στην παραλία βρέθηκε και η ειδική Ρεφλεξιολόγος θεραπεύτρια Αλεξάνδρα Παλαιολόγου η οποία πραγματικά ξεκούρασε πολλούς αθλητές με θεραπευτικό deep tissue massage.

Η ομάδα του West Coast Kitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς όπως την ΘΕΡΜΟΖΕΛ των αδερφών Ζέλιου, την ΤΕΡΝΑ και από τον χώρο τους SURFMARKET.GR και KITESURFGREECE.COM οι οποίοι με τα μεγάλα τους δώρα έκαναν αυτό το φεστιβάλ μια πετυχημένη διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πρέπει να απευθύνουμε στον κ. Άρη Ντάνο ο οποίος κατάφερε να κάνει το 2ο Φεστιβάλ Kitesurf ένα φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για δεύτερη χρονιά αυτό τον θεσμό. Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν οι RBPD, Extremespot, #teamdokite, Slutboardshop, boardandstyle, elite, DkDental, ETEKAgas Μπαρμπερης, Vodafone Κατοχής Πέρσα Ρόμπολά, Γερμανός Μεσολόγγι, Jeaneration, Topolino, Πλακίδας Παραδοσιακές Φορεσίες, Maritsis Repair Shop, GPK Marine Papanikos, Physiokinesis, Πιτσαρία Κουτούκι, Daluz, Survivor Bar, Café Adonis, Aris Hair Studio, Μαυράκης Ηλίας Γεωπόνος, Ασφαλιστικό γραφείο Κωσταντίνος Κότσαλος, Καραπάνος Γεώργιος χρώματα, Στράτος Δημήτριος Ποδήλατα, Μπακογιάννης Γιάννης ο Χάρος, Melydron music bar, Νικάκης Χάρης Κάβα, Σαμαράς Διονύσης Συνεργείο Αυτοκινήτων,Χουλιάρας, Μεταλλοδομή,  Fight club Αλευράς, Cafe destino και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμβολή των εθελοντών. Να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια τους, τους Μάριο Λύτρα, Παναγιώτα Θεοδωράκη, Λαμπρινή Καλογερογιάννη, Νίκο Μπερέρη, Γιάννα Ρομπόλα, Γιάννα Μπαμπλέκη, Σπυριδούλα Ζευγίτη, Σοφία Καρατζογιάννη, Αγγελική Κανατσούλη, Χρύσα Καρατσόλη

Θα θέλαμε να αναφέρουμε την σημαντική συμβολή του γιατρού Τριανταφυλλάκη Γιάννη και την σωτήρια επέμβασή του ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία σοβαρό περιστατικό αλλεργικού σοκ και να ευχαριστήσουμε και την διασωστική ομάδα του Μεσολογγίου που ήταν εκεί και τις δύο μέρες του φεστιβάλ. Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή μας προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως μιας και ήδη έχει φιλοξενήσει πάνω από δέκα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και ειδικά φέτος πάνω από εκατό πενήντα αθλητές ερασιτεχνικού επιπέδου από διάφορες χώρες. Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf. Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Χρήστος Διαμαντόπουλος

Γ.Γ Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Έφορος Kitesurf

Related Articles

Back to top button
Close
Close