ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Οι 9χρονες διδυμούλες Σοφία και Βασιλική που έφυγαν αγκαλιασμένες και έγιναν αγγελάκια

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αναμεσά τους και οι δύο δίδυμες 9χρονες Σοφία και Βασιλική, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Η ιστορία τους είναι από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν προκύψει από την πολύνεκρη τραγωδία στην ανατολική Αττική. Τα δίδυμα αγγελούδια, που αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, πέθαναν αγκαλιά μέσα στις φλόγες μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους, στην προσπάθειά τους να σωθούν προς τη θάλασσα. Έτσι το θέλησε η μοίρα… να γεννηθούν και να πεθάνουν μαζί.

Οι αναζητήσεις του πατέρα τους


Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, o πατέρας των κοριτσιών είχε εμφανιστεί τότε στην τηλεόραση και έλεγε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Οι γονείς απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα, οι γονείς “αναγνώρισαν” τα παιδιά ζωντανά, σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι. Σύντομα διευκρινίστηκε, όμως, ότι τα κορίτσια στο σκάφος δεν ήταν τα δίδυμα και έκτοτε άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού τους.


Οι γονείς ήλπιζαν ότι διέκριναν τα παιδιά τους όμως η μοίρα ήταν αμείλικτη. Ο δραματικός επίλογος είχε γραφτεί καθώς οι διδυμούλες μαζί με τους παππούδες βρήκαν φρικτό θάνατο στο μοιραίο οικόπεδο που βρέθηκαν 26 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συναντήσει εκεί αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Related Articles

Back to top button