ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πως γεννήθηκε το μπαρ Σύψας στη Ναύπακτο

Ήταν 17 Ιουνίου 1987 όταν άνοιξε το γνωστό μπαρ στη Ναύπακτο «Σύψας». Το όνομα του καταστήματος δεν ήταν ποτέ «Σύψας» αλλά έτσι είχε περάσει στην συνείδηση του κόσμου, από το όνομα των ιδιοκτητών. Των αδερφών Γιάννη και Κώστα Σύψα. Το όνομα του μαγαζιού ήταν «The other side» και το ονόμασαν έτσι, επειδή το μαγαζί ήταν στο Γρίμποβο. Την εποχή εκείνη η νεολαία συγκεντρωνόταν στην παραλία της Ψανής και έτσι ήθελαν να δείξουν την διαφορά! Τα επόμενα χρόνια το μπαράκι άλλαξε ονόματα, αλλά σε όλους έμεινε ως, «μπαρ Σύψας».

Πόσες γενιές Ναυπακτίων και Ναυπακτίων της Αμερικής, που κάθε καλοκαίρι κατέκλυζαν την πόλη, δεν έχουν περάσει από εκεί! Την δεκαετία του ‘90 το μπαρ βρέθηκε στο απόγειο της δόξας! Ήταν ένα γνωστό στέκι και συγκέντρωνε όχι μόνο Ναυπάκτιους, αλλά και κατοίκους από την Πάτρα! Σήμερα που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, που η νυχτερινή Ναύπακτος έχει ουσιαστικά «πεθάνει» και η νεολαία βρίσκει καταφύγιο στην Πάτρα, κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο! Όμως μέχρι το 2006, οπότε και έκλεισε από καταγγελίες, η νυχτερινή Ναύπακτος ζούσε κορυφαίες στιγμές!

Το μπαρ ήταν ένα από τα πρώτα της νυχτερινής ζωής στη Ναύπακτο. Εκείνη την εποχή υπήρχε μόνο η Disco 2000 και η Disco Paradise. Την προηγούμενη χρονιά, το 1986 άνοιξε ο Τζάθας το γνωστό μπαράκι στο λιμάνι, το Embargo. Το ίδιο καλοκαίρι που άνοιξε το μπαράκι Σύψας, άνοιξε και το μπαρ στο λιμάνι ο Λευτέρης Θεοδωρόπουλος (σημερινό AM).

Η ιδέα για το μπαράκι, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Σύψας με ανάρτησή του, δημιουργήθηκε σε ένα ταξίδι στην Σαντορίνη, το καλοκαίρι του 1986.

Δείτε φωγραφίες από το ταξίδι που γέννησε την ιδέα και την ανάρτηση:

Από δεξιά: Νίκος Νικόπουλος, Γιάννης Σύψας, Σπύρος Μαστροκώστας, Κώστας Σύψας, Κώστας Πλούμης

Related Articles

Back to top button