ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέντε ελληνικές παραλία στη λίστα με τα πιο γαλανά νερά

Είτε είστε λάτρεις της κολύμβησης είτε θέλετε να απολαμβάνετε τον ήλιο στην παραλία ή απλώς να βγάλετε μερικά ζωηρά στιγμιότυπα για το Ιnstagram, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια ακτή που βρέχεται από εκτυφλωτικά γαλάζια νερά. Τώρα μπορείτε να μάθετε ακριβώς πού βρίσκονται τα πιο μπλε νερά στον κόσμο, χάρη σε μια νέα κατάταξη την οποία παρουσίασε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas.

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιελάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους Χάρτες Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με εκείνη που θεωρείται επίσημα η πιο γαλάζια απόχρωση του μπλε.

https://www.instagram.com/p/C5GBRHbtW1a/?utm_source=ig_web_copy_link

Και ξεπερνώντας τις παγκοσμίου φήμης γαλαζοπράσινες ακτές των Μαλδίβων, της Μπόρα Μπόρα, της Κροατίας και της Ελλάδας, αποδεικνύεται ότι η Pasqyra ή αλλιώς Mirror Beach στην Αλβανία έχει τα πιο μπλε νερά στον κόσμο.

Δύο ελληνικές παραλίες κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο: η Παραλία Μπούκα στην Πελοπόννησο είναι δεύτερη και ακολουθεί η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Η χώρα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις και επτά στην πρώτη 30άδα.

H Ευρώπη τα πήγε εξαιρετικά καλά συνολικά. Παραλίες σε όλη την ήπειρο διεκδίκησαν και τις δέκα πρώτες θέσεις και 26 από τις 30 καλύτερες. Προορισμοί στη Βουλγαρία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο και τη Σκωτία μπήκαν επίσης στις 30 καλύτερες.

Οι ελληνικές τοποθεσίες διακοπών βρίσκονται στην πρώτη 30άδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, καταλαμβάνοντας επτά θέσεις στη λίστα. Εκτός των τριών πρώτων θέσεων, η παραλία Βούλισμα της Κρήτης κατατάσσεται στην έκτη θέση, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη για όσους την έχουν επισκεφθεί, καθώς η εξαιρετικά λευκή άμμος και η φωτεινή γαλαζοπράσινη θάλασσα συνθέτουν μια τέλεια εικόνα. Αμέσως μετά ακολουθεί η παραλία Φωκί στην Κεφαλονιά και στη συνέχεια ο Ομπρός Γυαλός της Κρήτης, στην ένατη θέση. Η Αντίσαμος στην Κεφαλονιά βρίσκεται στην 18η θέση και η μικρή αλλά γλυκιά εντυπωσιακή παραλία Δαφνούδι, επίσης στην Κεφαλονιά βρίσκεται στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των γαλάζιων νερών.

  1. Pasqyra, Αλβανία
  2. Μπούκα, Μεσσήνη
  3. Κασσιόπη, Κέρκυρα
  4. Plage de la Vernette, Γαλλία
  5. Καπούτα, Αττάλεια, Τουρκία
  6. Βούλισμα, Λασίθι, Κρήτη
  7. Φωκί, Κεφαλονιά
  8. Praia do Carvalho, Πορτογαλία
  9. Ομπρός Γυαλός, Κρήτη
  10. Los Lances Beach, Ισπανία

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button