ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όσοι ”ποστάρουν” την καθημερινή τους γυμναστική στα social media έχουν ψυχολογικά προβλήματα

”Οι ναρκισσιστές φροντίζουν να μας ενημερώνουν πολύ συχνότερα για τα επιτεύγματά τους, ενέργεια που πηγάζει κατά βάση από την ανάγκη τους για προσοχή και αποδοχή από το κοινό τους στα social media” συμπεραίνει η έρευνα

 

 

Ας είμαστε ειλικρινείς! Όλοι έχουμε έναν, ή και περισσότερους φίλους, που μας βομβαρδίζουν καθημερινά στο Facebook με τις γυμναστικές τους ασκήσεις. Μήπως είσαι κι εσύ ένας τέτοιος άνθρωπος;

”Έτρεξα 15 km πριν από τη δουλεια! Yeah” μπορεί να γίνει κίνητρο αν το διαβάσεις το πρωί, ή κάτι τελείως ενοχλητικό, εξαρτάται από το πόσο έχει βαρεθεί κάποιος να βλέπει αυτό το πολυχρησιμοποιημένο emoji με τον ευλύγιστο δικέφαλο μυ.

Ερευνητές του Πνεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι δημοσιεύουν την καθημερινή τους γυμναστική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αποτελέστματα είναι, το λιγότερο, αποκαρδιωτικά.

Εθισμένοι στο να τραβούν την προσοχή 

Τα άτομα που μετά μανίας φροντίζουν πάντα να τροφοδοτούν τους λογαριασμούς τους στα social media με υλικό από τις προπονήσεις τους στα γυμναστήριαα ( ή από κάθε απλό παραδοσιακό τρέξιμο) τείνουν να είναι ναρκισσιστές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα μικρό γυμναστικό επίτευγμα μεταφράζεται σε καύχημα σχετικά το πόσο πολύ χρόνο επενδύει κάποιος στην εξωτερική του εικόνα. Προφανώς, αυτού του είδους οι ενημερώσεις συγκεντρώνουν πολλά περισσότερα ”Likes” από οποιοδήποτε άλλο είδος ανάρτησης.

”Οι ναρκισσιστές φροντίζουν να μας ενημερώνουν πολύ συχνότερα για τα επιτεύγματά τους, ενέργεια που πηγάζει κατά βάση από την ανάγκη τους για προσοχή και αποδοχή από το κοινό τους στα social media” συμπεραίνει η έρευνα. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός ”like” που συγκενρώνουν αυτού του είδους οι αναρτήσεις δε σημαίνει απαραίτητα πως όλοι λατρεύουν να βλέπουν αυτά τα ”ψωνισμένα” post.

Η Δρ. Tara Marshal επιμένει να υποστηρίζει πως ”παρόλο που τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποστηρίζουν πως τα επιδεικτικά post των ναρκισσιστών ανταμείβονται, αφού συγκεντρώνουν πολλές αντιδράσεις και σχόλια στις ενημερώσεις τους, είναι πολύ πιθανό το κοινό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσφέρει από ευγένεια την υποστήριξή του, ενώ στην ενδόμυχα δεν αρέσκεται σε τόσο εγωιστικές προβολές.”

Συνεπώς, θα ήταν καλό να κρατήσεις αυτές τις ενημερώσεις και την πρόοδό σου περιορισμένη στην αίθουσα του γυμναστηρίου! Οι φίλοι σου θα σε ευγνωμονούν γι αυτό!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close