ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όχι που δεν θα ανέβαινε: Ο Νίκος Ευαγγελάτος πήγε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και το Twitter τον «ύμνησε»

«Νικόλα πρόσεχε δεν είναι ασφαλές σημείο να στέκεσαι παιδάκι μου»

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει το απίθανο ατύχημα στην Βαλτιμόρη, όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες της μεταλλικής γέφυρας.

Τα αυτοκίνητα που στα βίντεο φαίνονται να καταλήγουν από ύψος στα νερά του ποταμού Πατάπσκο, η ανάλυση των καρέ για την πορεία του πλοίου που άρχισε να βγάζει καπνούς πριν τη σύγκρουση, μαζί με τις αναλύσεις ειδικών, κρατούν το θέμα στη κορυφή της επικαιρότητας.

Με την σειρά του και το «Live News» σχολίασε το σημαντικό θέμα της ημέρας με το Νίκο Ευαγγελάτο να εντυπωσιάζει ξανά με τα γραφικά του που τον «ταξίδεψαν» μέχρι τη γέφυρα της Βαλτιμόρης.

«Κάθε μέρα το τερματίζει»: «Βροχή» τα σχόλια στο Twitter για το Νίκο Ευαγγελάτο

Βαλτιμόρη: Τα σενάρια για την τραγωδία – Γιατί έπεσε πάνω στην γέφυρα το πλοίο;

Σοκ προκάλεσαν οι εικόνες από τη στιγμή που τοφορτηγό πλοίο Daliέπεσε πάνω στη γέφυραFrancis Scott KeyστηΒαλτιμόρη, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες,δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από το νερό, με έναν από αυτούς να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύτες που έχουν κατέβει στο νερό αναζητούν έως επτά άτομα, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείαςMaritime Risk and Safety Consultants Ltd,η πιθανότερη αιτία για την πορεία του πλοίου φαίνεται να είναι κάποια βλάβη στη μηχανή του φορτηγού μήκους 300 μέτρων που φέρει σημαία της Σιγκαπούρης.

Αυτός υποστηρίζει ότι η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους είναι μικρότερη, καθώς πολλοί βρίσκονταν υπό υπηρεσία κατά τη στιγμή της σύγκρουσης στη γέφυρα. «Δεν υπάρχει χώρος για λάθη ενός ατόμου γιατί κάποιοι άλλοι που θα ήταν παρόντες θα φώναζαν “κάτι συμβαίνει εδώ”» πρόσθεσε ο Βρετανός ειδικός. Κατά τον ίδιο «η πιθανότερη αιτία του συμβάντος είναι κάποια βλάβη στη μηχανή του πλοίου ή στο σύστημα πλοήγησης».

Την εκδοχή αυτή ενισχύει η ανακοίνωση της εταιρείαSynergy Marine Groupπου διαχειρίζεται το πλοίο που έπεσε πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με την οποία, όπως μετέδωσε τοSkyNews, στα μέλη του πληρώματος που έχουν καταμετρηθεί βρίσκονται και δύο «πιλότοι» (σ.σ. πρόκειται για εργαζόμενους σε λιμάνια που επιβιβάζονται στα πλοία όταν αυτά τα προσεγγίζουν ή αποπλέουν από αυτά).

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι, πάντως, η απόφαση του κυβερνήτη του Μέριλαντ,Γουές Μουρ, να την κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση από τηνκυβέρνηση Μπάιντεν.

Η ανάλυση των καρέ

Το βρετανικό κανάλι προχώρησε σε ανάλυση των καρέ πριν την πρόσκρουση του πλοίου αλλά και των δεδομένων από την κίνησή του, σημειώνοντας ότι τοDaliφαίνεται να χάνει ισχύ στη μηχανή, να προσαρμόζει την πορεία του και να βγάζει καπνό πριννα χτυπήσει τη γέφυρα στη Βαλτιμόρη.

Όπως φαίνεται στα στοπ καρέ από τη στιγμή της πρόσκρουσης, στις01:24:32τοπική ώρα το πλοίο φαίνεται να χάνει ισχύ για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Ένα λεπτό αργότερα από το πλοίο βγαίνουν καπνοί ενώ τα φώτα σβήνουν για δεύτερη φορά περίπου δύο λεπτά πριν την πρόσκρουση στηνFrancis Scott Key Bridge.

Στις01:28:44 τοπική ώρα Βαλτιμόρηςτο πλοίο προσκρούει σε πυλώνα της γέφυρας που καταρρέει μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Η έρευνα διάσωσης

Μετά την πρόσκρουση του πλοίου και την κατάρρευση της γέφυρας είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης στο νερό μπορεί να έχουν βρεθεί έως και 20 εργάτες που ήταν στην γέφυρα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Την επιχείρηση δυσκολεύουν οι χαμηλές θερμοκρασίες του νερού στην περιοχή (9-10 βαθμούς Κελσίου) αλλά και το πετρέλαιο που έχει χυθεί στο νερό.

Δείτε live εικόνα από τη Βαλτιμόρη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button