ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΚΟΣΜΟΣ

Ο Εντί Σλιμάν στη διεύθυνση του γαλλικού οίκου Celine

Θα έχει την ευθύνη των συλλογών του οίκου και θα τις διευρύνει με ανδρική σειρά, ενδύματα κατά παραγγελία και αρώματα

Ο Εντί Σλιμάν ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής δημιουργικού και προβολής του οίκου Celine και θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) ο Εντί Σλιμάν θα έχει την ευθύνη των συλλογών του οίκου και θα τις διευρύνει με ανδρική σειρά, ενδύματα κατά παραγγελία και αρώματα.

Το ταλέντο του Εντί Σλιμάν και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να εκφράζει με μοναδικό τρόπο τις εξελίξεις και τις επιθυμίες της εποχής του, θα εξασφαλίσει μια νέα εποχή εκπληκτικής ανάπτυξης και εξέλιξης γι αυτόν τον διάσημο οίκο, ανακοινώθηκε από τον όμιλο.
Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας , LVMH. Μπερνάρ Αρνό δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Εντί επιστρέφει στον όμιλο LVMH και παίρνει τα ηνία του Celine Maison. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της εποχής μας. Έχω υπάρξει μεγάλος θαυμαστής του έργου του από τότε που συνεργαστήκαμε στο Dior Homme, το οποίο οδήγησε σε παγκόσμια αναγνώριση τη δεκαετία του 2000. Η άφιξή του στον Celine ενισχύει τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει o LVMH για τον οίκο. Ο Εντί θα επιβλέπει και θα αναπτύξει όλη τη δημιουργικότητα τόσο για τη γυναικεία όσο και για την ανδρική μόδα, αλλά και για τα δερμάτινα είδη, αξεσουάρ και αρώματα. Θα αξιοποιήσει το παγκόσμιο όραμά του και τη μοναδική αισθητική του δεξιοτεχνία στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός εικονικού γαλλικού οίκου».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνοδεύσω τον Μπερνάρ Αρνό σε αυτή την εντυπωσιακή και συναρπαστική αποστολή για τον Celine. Ανυπομονώ να επιστρέψω στον συναρπαστικό κόσμο της μόδας και στον δυναμισμό των ateliers» ανέφερε ο Γάλλος σχεδιαστής.

Ο Εντί Σλιμάν 49 ετών, από τους πιο επιτυχημένους αλλά και αμφιλεγόμενους σχεδιαστές της γενιάς του, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Yves Saint Laurent και αργότερα, το 2000 τον προσέλαβαν στον LVMH για να δημιουργήσει τη σειρά Dior Homme. Έφυγε από τον Dior Homme το 2007 και επέστρεψε στον Yves Saint Laurent, που ανήκει στον αντίπαλο όμιλο του LVMH, Kering, ως διευθυντής δημιουργικού το 2012.

Ο διορισμός του στον Celine σηματοδοτεί μια πιθανή αλλαγή κατεύθυνσης στον οίκο. Η μέχρι τώρα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Φοίβη Φάιλο, 45 ετών, έγινε ηρωίδα των μοντέρνων γυναικών για την έμφαση που έδωσε στα ρούχα για εργαζόμενες γυναίκες, όπως η ίδια, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των New York Times. Η Φάιλο είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2018 μετά την παρουσίαση της φθινοπωρινής συλλογής της.

Στον Saint Laurent, οι γνώμες για τον Σλιμάν ήταν διχασμένες, αλλά οι συλλογές του που βασίστηκαν στην κουλτούρα της νεολαίας του LA συγκέντρωσαν την προσοχή της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας και οδήγησαν σε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close