ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Έφη Μπέκου αποχαιρετά τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο θυμίζοντας όλη την ιστορία των… ΟΤΕτζήδων

Δύσκολη Κυριακή ξημέρωσε, οδύνη αυθαίρετη!

ADS

Της Έφης Μπέκου*


Επειδή εσύ, Ροβέρτο μας, σκέφτηκες να τερματίσεις στο Ω- ΩΜΕΓΑ το αμετάκλητο, εγώ πεισμωμένη θα σε ξαναπάω στην αρχή, στο Α-ΑΛΦΑ της κοινής οικογενειακής ζωής ημών των ΟΤΕ-ΤΖΗΔΩΝ, συναρπαστική οικογένεια όσο να πεις….

1980: ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ στην πρώτη, προσωρινή γραμματεία για την ίδρυση της Ομοσπανδίας μας (Π.Κελαιδής, Ρ. Σπυρόπουλος, Γ.Αντωνίου, Ν.Τζαμουράνης, Ε.Μπέκου).


1982: η Πρώτη εκλεγμένη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εσύ Αντιπρόεδρος….


Το 1983 σκάει μύτη το νομοσχέδιο για την ” κοινωνικοποίηση” των κοινωφελών οργανισμών, έλα που το άρθρο 4 καταργεί τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας από τις Διοικήσεις των συνδικάτων….Ο Πρόεδρος Κελαιδής παραιτείται, παίρνει τα βουνά της Κρήτης, όλο το καλοκαίρι να τον ψάχνουμε…τίποτε.
Εκλέγεσαι ομόφωνα ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΟΜΕ- ΟΤΕ,

Σεπτέμβριος 1983….
Συγκλονιστικός ! Ιδέες, καινοτομίες, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες, κομίζεις νέες αντιλήψεις, νέοι ρόλοι, ταχύπλοο ρολόι στο κίνημα!!!
Αγώνες, αγωνίες, συμβάσεις, φιλίες, χτίζονται δίκτυα οικογενειακά, ανυπόκριτα, αλληλέγγυα και δυνατά.

1985: Ο περιβόητος ετεροχρονισμός της ΑΤΑ, εμείς στα κάγκελα και στις διαδηλώσεις, διαγραφές, ανατρεπτικός οίστρος, όνειρα, όνειρα, θερινής και χειμωνιάτικης νυκτός, όλα να τα αλλάζαμε, δογματικά και χωρίς μύγα στο σπαθί μας….
Ύστερα…ήρθαν οι μέλισσες.!
Εσύ πιο συγκαταβατικός, από θέση και πεποίθηση συναινετικός ( σε όλους έβρισκες δίκιο, σε σατυρίζαμε για τα ατελείωτα θεραπευτικά σου ΝΑΙ) γιαυτό ξαναμάζεψες… το Οτετζίδικο “μαγαζί” μας.
Η πείρα, η ωριμότητα και η βαθειά ικανότητα ανάλυσης και πολιτικής στρατηγικής, το στοιχείο σου, έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα σου σε όλο το συνδικαλιστικό κινημα, ΓΣΕΕ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, παντού.
Ξέρουμε για την γοητευτική και εξαιρετικά πετυχημένη πολιτική σου διαδρομή μετά… Βουλευτής, υπουργός, διοικητής της του ΙΚΑ. Απλώθηκες και διακρίθηκες!!
Οι ΟΤΕΔΕΣ όμως πάντα ξέραμε ότι αυτός ο Ροβέρτος είναι ο δικός μας ο Ροβέρτος και η Ελένη, η Νάντια , ο Άκης…
Έτσι λοιπόν είναι οι ζωές μας??? Διάτοντες διάδρομοι, όσο να πεις κίμινο;;
Τί να σου πω!

Σου χαρίζω μια φωτογραφία ΓΕΛΙΟΥ από το μακρινό 1984, όταν δεχτήκαμε, στην ομοσπονδία, τους Γάλλους συναδέλφους τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μας μοιράζουν δώρα και ..ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ.. κι εμείς γελάμε, με αγωνιστική αγαλλίαση…
Λες τα μετέπειτα Γαλλικά ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ να ζήλεψαν εκείνη τη …δόξα μας;
Περιμένω απάντηση…..

*Η Έφη Μπέκου, ήταν η πρώτη Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ) στις Τηλεπικοινωνίες

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button