ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Dark Hedges: Κόβουν τα 6 διάσημα δένδρα Game of Thrones

Έξι δέντρα σε ένα πανέμορφο σημείο της Βόρειας Ιρλανδίας που έγινε διάσημο από το δράμα φαντασίας Game of Thrones πρόκειται να κοπούν.

npress newsroom

Το Dark Hedges, μια σήραγγα από οξιές κοντά στο Armoy, στην κομητεία Antrim, έγινε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο μετά την προβολή του στη δημοφιλή σειρά του HBO.

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των δέντρων βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Το Υπουργείο Υποδομών (DfI) επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι “βασικές εργασίες ασφαλείας των δέντρων”. Το υπουργείο δήλωσε ότι οι εργασίες αφαίρεσης και αποκατάστασης των ζημιών στην ιδιωτική έκταση θα ξεκινήσουν στις 20 Νοεμβρίου.

Είπαν ότι οι εργασίες θα προβλέπουν την αφαίρεση έξι από τα δέντρα, με διατήρηση του πρέμνου τους, καθώς και την εκτέλεση διορθωτικών εργασιών σε τέσσερα δέντρα.

Η κατάσταση ενός ακόμη δέντρου θα αξιολογηθεί επίσης επί τόπου, πρόσθεσε εκπρόσωπος του DfI. Τα δέντρα φυτεύτηκαν για να πλαισιώσουν την οδό Bregagh Road προς το Gracehill House, το οποίο χτίστηκε περίπου το 1775. Αρχικά υπήρχαν περίπου 150 δέντρα, αλλά έχουν απομείνει μόνο 86.

Πολλά από τα δέντρα θεωρούνται υπερώριμα, πράγμα που σημαίνει ότι τα σπασίματα κλαδιών είναι συχνά. Αρκετά έχουν πέσει από ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια καταιγίδων τα τελευταία χρόνια.

Μια ανεξάρτητη εξειδικευμένη έρευνα διαπίστωσε ότι 11 δέντρα στη διαδρομή ήταν σε κακή κατάσταση και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για το κοινό.

Το DfI δήλωσε ότι η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και ότι η ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου ήταν υψίστης σημασίας.

Εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο θα συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες γης για την εφαρμογή μιας στρατηγικής διαχείρισης για το μέλλον των υπόλοιπων δέντρων.

Είπαν ότι η ολοκλήρωση των εργασιών εξαρτάται από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και το υπουργείο δήλωσε ότι θα ενημερώνει το κοινό για οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο δρόμος Bregagh Road, ο οποίος είναι ήδη κλειστός για την κυκλοφορία στο σημείο Dark Hedges, θα κλείσει επίσης για τους πεζούς κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Related Articles

Back to top button