ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

17 χρόνια χωρίς το Νίκο Πανταζή

Πριν 17 χρόνια, έφυγε ξαφνικά από την ζωή, μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα της Ναυπάκτου.  Ο δικηγόρος Νίκος Πανταζής.

Προοδευτικός πολιτικός με ανοιχτό πνεύμα, ο Νίκος Πανταζής έφερε μια άλλη κουλτούρα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το 1982 με τον αέρα της νίκης του ΠΑΣΟΚ, ο Πανταζής εκλέγεται δήμαρχος Ναυπάκτου, νικώντας το μεγάλο όνομα της Δεξιάς παράταξης τότε, τον μετέπειτα δήμαρχο Νίκο Ρέππα.

Κατά την διάρκεια της θητείας του θα πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον δημόσιο χώρο της πόλης, μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση της παραλίας του Γριμπόβου και το «Δασάκι» .

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του όμως, η μάχη ενάντια στην διαπλοκή στη Ναύπακτο και το γεγονός πως δεν ικανοποιούσε ρουσφέτια, του στέρησαν την επανεκλογή του το 1986, καθώς έχασε από τον υποψήφιο της ΝΔ, Σπύρο Κοσανδιανό.

Το 1998 επανέρχεται ως υποψήφιος για τον δήμο της Ναυπάκτου διεκδικώντας το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Απέσυρε την υποψηφιότητά του όμως, αμέσως μόλις διαπίστωσε προσπάθειες αλλοίωσης της βούλησης στα κομματικά όργανα, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και στις αξίες του. Την χρονιά εκείνη, πήγε στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά έχασε στον Β γύρο, καθώς δεν έτυχε της στήριξης από την τοπική κομματική βάση.

Πολλοί πιστεύουν πως τότε η Ναύπακτος, έχασε μια χρυσή ευκαιρία! Τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την πόλη, εάν είχε επικρατήσει ο οραματιστής, Νίκος Πανταζής.

Τρία χρόνια μετά, και αφού βάδιζε στις επόμενες εκλογές ως βέβαιο φαβορί, η καρδιά του τον πρόδωσε και έφυγε ξαφνικά από την ζωή.

Το συγγραφικό του έργο για την ιστορία της Ναυπακτίας είναι πολύ πλούσιο, με πολλά σπάνια στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από πολυετή έρευνα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close