ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για ΠΓΔΜ: «Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα»!

«το όνομα δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του», σημείωσε

 

Μιλώντας σε κυπριακό ραδιόφωνο, προφανώς εν όψει και τον εκλογών στη Μεγαλόνησο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε για το Σκοπιανό: «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα πιο μακριά: «Είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός; Διερωτώμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος. Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.

Εξήγησε επίσης ο κ. Αναστασιάδης πως αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, «το όνομα δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του».

Ο κ. Αναστασιάδης κάτι έχει χάσει στη… μετάφραση προφανώς. Αν το όνομα δεν έχει σχέση με την ταυτότητα ενός κράτους ή μιας οντότητας τι έχει; Και επιπλέον, αφού τα βλέπει όλα τόσο εύκολα ο κύπριος πρόεδρος γιατί δεν τα λύνει και στην διχοτομημένη μαρτυρική νήσο του;

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button