ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΚΑ

Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της)

Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά, αλλά από μικρό παιδί θυμάμαι γελοιογραφίες που σατίριζαν τη στάση των δημοσίων υπαλλήλων στην περίοδο των γιορτών. Το πώς ξαφνικά αρρώσταιναν όλοι μαζί εάν επρόκειτο να συμπληρωθεί τριήμερο ή τετραήμερο, το πώς έκλειναν οι υπηρεσίες και εξαφανίζονταν οι εργαζόμενοι για μέρες ολόκληρες και πάει λέγοντας.

 

Αυτό συνεχίζεται φυσικά, με διάφορα κόλπα και τερτίπια. Και στην κουτοπόνηρη χώρα μας είναι πολύ λογικό να συνεχίζεται, αφού απλούστατα ξέρουν όλοι οι Δ.Υ. πως δεν θα έχουν καμία επίπτωση. Ποτέ. Το κομματικό σύστημα διορισμών έχει κάνει τους Δημόσιους Υπαλλήλους όχι απλά μόνιμους, αλλά και μη απολύσιμους! Κανένας δεν μπορεί και δεν προτίθεται να τιμωρήσει κανέναν, πόσω μάλλον να τον απολύσει. Εδώ είχαμε επίορκους και παιδεραστές και καταχραστές, και συνέχιζαν να παίρνουν τους μισθούς τους και ο Κατρούγκαλος τους ξανάβαζε στις δουλειές τους απ’ το παράθυρο!

 

Πείτε μου. Για ποιο λόγο να μην την κοπανήσουν όλοι απ’ τις δουλειές τους, όταν ξέρουν πως δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα. (Θυμάμαι πώς ενώ υπάλληλοι της ΕΡΤ απεργούσαν για εβδομάδες -πριν κλείσει και ξανανοίξει η ΕΡΤ- και είχαν βρει πατέντα ώστε να πληρώνονται ακόμα και για τις μέρες της απεργίας τους, χωρίς το κράτος να αντιδράσει καν.)

 

Όλα αυτά με αφορμή το σημερινό πάθημα του Ευτύχη Βαρδουλάκη στη Βεργίνα, δεκάδων άλλων τουριστών στην Ακρόπολη και γενικότερα σε οποιοδήποτε μέρος θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό ώστε να μπορεί ο κόσμος να το επισκεφτεί.

 

 

Έγραψε ο Ευτύχης στο Facebook του πριν από δυο ώρες:

 

Ήρθαμε κι εμείς να δούμε τη Βεργίνα. Τσεκάρουμε απο χθες στο ίντερνετ οτι είναι ανοιχτά. Ερχόμαστε και τα βλέπουμε ολα κλειστά. Ουρές ο κόσμος και τα πούλμαν εντωμεταξυ, μεγάλοι άνθρωποι απο διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας που ειχαν ερθει μονομερή εκδρομή έχοντας όλοι την ενημέρωση οτι είναι ανοιχτά.
Μοναδικό σημείο ενημέρωσης ένα χειρόγραφο χαρτί σε διπλανό κτήριο που έλεγε “κυριακη 27/12 κλειστά”. Ακόμα και η πινακίδα στην κεντρική είσοδο με το εορταστικό ωράριο έλεγε οτι σήμερα είναι ανοιχτά.

 

Βλέπω έναν τύπο μέσα από τα κάγκελα της εισόδου και τον ρωτάω γιατί είναι κλειστά. “Αποχή από εργασία” μου λέει.
“Πως, έτσι; Στα καλά καθούμενα; Γιατί δεν ενημερώσατε;”. Καμιά απάντηση.
“Με τι αιτήματα είναι η αποχή, αν επιτρέπεται;”, ξαναρωτάω.
“Δικά μας θέματα”, μου λέει.
“Μήπως επειδή ήταν Παρασκευή, Σάββατο αργία, τη Δευτέρα είναι κλειστά όλα τα μουσεία και είπατε να κλείσετε και την Κυριακή να γίνει ωραίο τετραημεράκι;”, ξαναλέω. Σιωπή από απέναντι.
Ξαναρώτησα γιατί δεν ενημέρωσαν, πάλι σιωπή. Ακολούθησαν μερικά μπινελίκια από αυτά που δεν γράφονται.
Να τους χαίρονται οι προϊστάμενοι τους και τα διάφορα νούμερα που θα σπεύσουν με παβλοφικα αντανακλαστικά να δικαιολογήσουν αυτή τη γαϊδουρινή συμπεριφορά.

 

***

 

ΥΓ. «Το προηγούμενο ΣΚ ήρθε φίλος από τη Γερμανία να με επισκεφθεί κ το ίδιο μας συνέβη με την Ακρόπολη! Με την Ακρόπολη καταλαβαίνεις; Με ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε για απεργία τη σκαπουλαραν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο! Κ καλά ο δικός μου ήρθε από τη Γερμανία. Φαντάζεσαι απογοήτευση που είχαν δύο κινέζοι που διάβασαν το χαρτί μετά από μας, πάντα με χαμόγελο;!»

(Από σχόλιο φίλης του Ευτύχη στον τοίχο του στο Facebook)

lifo.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button