ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Βροντερό μήνυμα Λύρου με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Μεσολόγγι

Άνεμος νίκης και συνέχισης της «κρυστάλλινης» θητείας Λύρου φύσηξε στο Μεσολόγγι

«Πάμε για την μεγάλη νίκη  / Την νίκη της αλήθειας και της αξιοπρέπειας, παρότρυνε ο Κώστας Λύρος σε μια συγκέντρωση που έκανε αίσθηση

Στην, μακράν, μεγαλύτερη συγκέντρωση των φετινών δημοτικών εκλογών μίλησε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος πριν από λίγο.

Με τα μηνύματα της μεγάλης επικράτησης να έρχονται από κάθε μήκος και πλάτος του Δήμου ο Κώστας Λύρος απευθύνθηκε στους συνδημότες του αληθινά, από καρδιάς, όπως αυτός ξέρει. Χωρίς ρητορείες και ψεύτικα λόγια. Οριοθέτησε την επόμενη μέρα, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν, υλοποιούνται ή έχουν δημοπρατηθεί, υποσχέθηκε την μέγιστη δυνατή εγρήγορση για την διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας και έθεσε τα ξεκάθαρα διλήμματα της κρισιμότατης εκλογικής αναμέτρησης που θα λάβει χώρα την Κυριακή. 

“Μοιραζόμαστε ΜΑΖΙ την αγάπη μας για τον τόπο. Το πάθος για προσφορά. Το πάθος για τις αξίες μας. Μοιραζόμαστε την πίστη μας στις άξιες φωνές. Στις φωνές με συνείδηση.Τους Άξιους ανθρώπους pου μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν τον ιερό τόπο μας. Να δουλέψουν με ανιδιοτέλεια για αυτούς που αδυνατούν, για το κοινό καλό, με ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.Αυτοί είστε φίλοι μου εσείς. Αυτοί είμαστε εμείς. Και αυτό δεν αλλάζει.Διότι την ποιότητα δεν μπορεί να την επικαλείται κάποιος. Πρέπει να την υπηρετεί, να την αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις.

Η 8η Οκτωβρίου τέτοιους ανθρώπους θα φέρει στο τιμόνι του ΔΗΜΟΥ.Τέτοιες αξίες θα επιβραβεύσει”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια έκανε συνοπτική αναφορά στα έργα που αναμόρφωσαν το δήμο. Έργα που έγιναν με σκληρή δουλειά, εντιμότητα και αποφασιστικότητα. Σημείωσε ωστόσο πως δεν επιδιώχθηκε να γίνουν έργα βιτρίνας και μπήκε προτεραιότητα στα μεγάλα έργαόπως:

• «Κατορθώσαμε μετά από 12 χρόνια απραξίας των προηγούμενων διοικήσεων, να λύσουμε το θέμα του ΧΥΤΑ. ΕΜΕΙΣ απαλλάξαμε τον δήμο από τον εφιάλτη και την ομηρία των σκουπιδιών.

• Ύδρευση Μεσολογγίου. Ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης εκτελείται και είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ για την πόλη του Μεσολογγίου που θα έχει άφθονο και ποιοτικό νερό. 

• Εκσυγχρονισμός Βιολογικού Οινιαδών – Επέκταση Βιολογικού Αιτωλικού. Τα πολυσυζητημένα μα τόσο σημαντικά έργα επιτέλους, ξεκινούν. Εμείς τα ξεκινήσαμε. 

• Αγροτική οδοποιία. Το ενδιαφέρον μας για τον παραγωγικό κόσμο, τον αιμοδότη της οικονομίας ήταν και θα είναι μεγάλο, αληθινό και διαρκές. Στη θητεία μας θα παραδώσουμε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 χλμ. αγροτικών δρόμων!

• Ανάπλαση Εισόδου Μεσολογγίου. Το μεγαλύτερο έργο που δημοπράτησε ποτέ ο Δήμος μας ύψους 10 εκ. και αφορά για την πολυπόθητη Ναυπάκτου και Παπαδιαμαντοπούλου ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

• Το OpenMall που θα αναγεννήσει το Εμπορικό Κέντρο ξεκινά τις επόμενες ημέρες. 

• Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Αγίου Δημητρίου στο Μεσολόγγι επίσης ξεκίνησε όπως και ηπλήρης ανακαίνιση του Τρικούπειου και μετατροπή του σε υπερσύγχρονο συνεδριακό Κέντρο.

• Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου στο λιμάνι ενώ επιτεύχθηκε η υπογειοποίηση της ΔΕΗ στην Κύπρου.

• Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και δημοπρατήθηκε η συντήρηση του τείχους και των μνημείων στον «Κήπο των Ηρώων».

Σειρά πήρε η αναφορά στο οικονομικό νοικοκύρεμα και η ηθική αναγνώριση της παρούσας δημοτικής αρχής. «Ήρθαμε με καθαρά χέρια και παραμένουμε με καθαρά χέρια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα, την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση της δημοτικής αρχής. Ούτε καν …οι πολιτικοί αντίπαλοι το τόλμησαν. Ούτε καν προεκλογικά», ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

Ο Κώστας Λύρος στάθηκε ιδιαίτερα και σε μερικούς από τους διεκδικητές του θώκου τονίζοντας ότι η προεκλογική περίοδος εξελίχθηκε μέσα σε ένα ζοφερό και τοξικό περιβάλλον, ζήσαμεστιγμές που δεν τιμούν τον ιερό τόπο μας.«Άνθρωποι που έχουν ευθύνες για την κατάντια του τόπου θέλουν τώρα να μας σώσουν. Μερικοί εφαρμόζουν τις ίδιες άθλιες πρακτικές του παρελθόντος. Τα ζήσαμε το 2019, ακόμη δεν απολογήθηκαν για αυτές. Δεν τα ξεχνάμε, τους καταδικάσατε,αλλά ζητούν πάλι την ψήφο σας. Αδίστακτοι, αμετανόητοι για να κάνουν τα ίδια.Με κατεδαφισμένα, με φθαρμένα υλικά, τι μπορείς να χτίσεις», διερωτήθηκε και συνέχισε τις διαπιστώσεις: «Άλλοι, με αλαζονεία, μας λένε ότι έχουν το μαγικό ραβδί.Θα γίνουμε, λέει, γη της επαγγελίας. Δεν μας λένε ΠΩΣ και με ΠΟΙΟΥΣ.Ανεύθυνα και επικίνδυνα πράγματα. Μπορούν να αντιπροσωπεύουν περήφανους και έντιμους ανθρώπους», συνέχισε να διερωτάται.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο να ζητά«ισχυρή εντολή για να συνεχιστεί το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε». Είπε χαρακτηριστικά: «Έφτασε η ώρα που όλοι περιμένουμε. Η ώρα του πολίτη.Η ώρα των σημαντικών αποφάσεων.Ο κάθε πολίτης καλείται να κρίνει και να συγκρίνειπρόσωπα, διαδρομές, έργα, προγράμματα.Τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες και λάθη.Αποφασίζουμε με κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και του τόπου.Αποφασίζουμε ποιοι θα αντιπροσωπεύσουν την αξιοπρέπειά μας.Αποφασίζουμε για το μέλλον του ιερού δήμου. Για το δικό σας, των παιδιών σας, των εγγονών μας. Για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

Σε πανηγυρικό κλίμα και χειροκροτούμενος συνεχώς από τις πολλές εκατοντάδες των παραβρισκόμενων κατέληξε:

Πάμε για την μεγάλη νίκη 

• ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

• ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Περήφανοι για το έργο μας. Για όσα μπορούμε να πετύχουμε!

Ο δήμος δεν γυρίζει πίσω. 

Υπεύθυνα και δυναμικά συνεχίζουμε!!

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΤΙΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ !!!!

Το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΠΕΛΕΞΕ… ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!

Related Articles

Back to top button