ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Βαρεμένος: Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την διακυβέρνηση σε Ανώνυμη Εταιρεία!

Προεκλογική ομιλία του Γιώργου Βαρεμένου στην Ναύπακτο:

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Ναύπακτομίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος. 

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία της μάχης για να απαλλάξει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του τον τόπο από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την διακυβέρνηση της χώρας σε ανώνυμη εταιρεία, με τον ίδιον επικεφαλής να ελέγχει τα πάντα: τις παρακολουθήσεις, την ροή του χρήματος. Έτσι φθάσαμε στο σκάνδαλο  των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη. Όποιος δεν θέλει να ληφθούν μέτρα κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, όποιος αδιαφορεί για τις 700.000 οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία από τα αδηφάγα funds,όποιος θέλει να δει την δημόσια υγεία να καταρρέει ακόμη περισσότερο, αυτός ας ψηφίσει Μητσοτάκη: μία κυβέρνηση που έχει το βλέμμα της στραμμένο μόνο στους λίγους κι εκλεκτούς..

Στην συνέχεια ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στα βασικά επίδικα των επικείμενων εκλογών. Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο  6% και να τον μηδενίσει σε ορισμένα πολύ βασικά προϊόντα, όπως πχ στις παιδικές τροφές. 

Κρίσιμο ζήτημα για την χώρα αποτελεί η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, στην οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο η Αιτωλοακαρνανία. Πρέπει να αναστρέψουμε την πορεία προς την εξαφάνιση μεγάλου μέρους της κτηνοτροφίας. Εμείς προτείνουμε την χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους από το ΠΑΑ, μέτρο που δεν έχει δημοσιονομικό βάρος. Προτείνουμε επίσης την  επιδότηση των αγροεφοδίων και των ζωοτροφών και τον  μηδενισμό του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.. Ειδικά για την μελισσοκομία, πρέπει να παταχθεί η νοθεία στο ελληνικό μέλι και το εξαιρετικό αυτό προϊόν να στηριχθεί και προωθηθεί από τις τουριστικές μονάδες της χώρας. 

Η κυβέρνηση αύξησε κατά 40 δις. τόσο το δημόσιο χρέος όσο και το ιδιωτικό. Ειδικά το ιδιωτικό χρέος, συνιστά τεράστια απειλή για την πρώτη κατοικία, της επαγγελματική στέγη και την αγροτική γή των ασθενέστερων στρωμάτων. Όσοι πληροφορηθούν την ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια, θα πρέπει και μόνο από αυτό να τον υπερψηφίσουν! 

Στο κρίσιμο ζήτημα του ενεργειακού κόστους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι κρίσιμης σημασίας η επαναφορά της ΔΕΗ στον δημόσιο έλεγχο και η θέσπιση πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, βάζοντας τέρμα στα απαράδεκτα υπερκέρδη των ενεργειακών παρόχων σε περίοδο κρίσης και ακρίβειας.

Κατόπιν ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τομέα της υγείας. Τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης. Γιατροί αποχωρούν με συνταξιοδότηση ή παραίτηση και δεν αντικαθίστανται, ούτε στο Αγρίνιο ούτε στο Μεσολόγγι. Εμείς θα αυξήσουμε τον εισαγωγικό μισθό των γιατρών του ΕΣΥ στα 2.000 ευρώ καθαρά, ώστε να δοθεί κίνητρο στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων της περιφέρειας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μία ζωντανή περιφέρεια. Αλλοιώς θα συνεχίσει να φθίνει δημογραφικά και να μαραζώνει κοινωνικά και οικονομικά.  

Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές της νεώτερης ιστορίας μας, κατέληξε ο κ. Βαρεμένος. Ο πρωθυπουργός που ασέλγησε πάνω στους θεσμούς και την δημοκρατία πρέπει στις 21 Μαΐου να αποτελέσει παρελθόν για τον τόπο και να αναλάβει τις ευθύνες για το μέλλον της χώρας και των νέων γενεών μία προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button