ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας βγήκε στην επίθεση για το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Αγρίνιο.

Σε εργασίες σε κεραμοσκεπή κατοικίας στην οδό Αγγελοκάστρου, νεαρός οικοδόμος έπεσε σε κενό από μεγάλο ύψος. Ο τραυματίας νεαρός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Αναλυτικά:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας Η Ένωσης καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας το εργατικό ατύχημα με θύμα συνάδελφό μας οικοδόμο.

Ο συνάδελφος εργαζόταν σε οικοδομή στην περιοχή Αγιοβασιλιώτικα Αγρινίου στην οδό Αγγελοκάστρου όπου έπεσε από μεγάλο ύψος, από κεραμοσκεπή κατοικίας και νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγρινίου. Το νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στην μακριά λίστα των «ατυχημάτων».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων από τη πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Εργασίας και ζήτησε να προσέλθει στο χώρο για αυτοψία σχετικά με το συμβάν και να διαλευκανθούν όλες οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα «ατυχήματα» εν ώρα εργασίας σε έργα, εργοτάξια και οικοδομές. Ο κατασκευαστικός κλάδος βίωσε την 10ετή κρίση, την παρατεταμένη ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία που εκτοξεύτηκε, ενώ τα μέτρα προστασίας είναι υποτυπώδη, αφού για τους εργοδότες θεωρούνται κόστος.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, συνεχίζει στο ίδιο βιολί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, που χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανάβοντας το πράσινο φως στους κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα κατασκευαστικά έργα, τα εργοτάξια και τα μικρότερα γιαπιά και ανακαινίσεις.

Εν έτη 2022, με τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, αντί να γίνεται πιο εύκολη η εργασία μας και να παίρνονται μέτρα που θα εξασφαλίζουν το ότι θα γυρνάμε στην οικογένειά μας γεροί και δυνατοί, τα εργατικά «ατυχήματα» έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι ανύπαρκτοι, ενώ τα ωράρια έχουν ξεχειλώσει κάτω από την πίεση για να ολοκληρωθούν γρηγορότερα τα έργα.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να διαλύουν την ίδια μας τη ζωή για να κονομάνε τα αφεντικά από τον κόπο μας και πολλές φορές να πληρώνουμε και με το ίδιο το αίμα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια του.

Related Articles

Back to top button