ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το Μεσολόγγο πήρε 600.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

Η ανακοίνωση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου

Ο Δήμος μας παύει πλέον να είναι όμηρος εσφαλμένων αποφάσεων του παρελθόντος στον ΧΥΤΑ.
Σε λίγους μήνες αποκαθίσταται πλήρως η εικόνα του χώρου που θα λειτουργεί με νομιμότητα και ασφάλεια.

ADS

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας με το ποσό των 600.000 ευρώ για τα έργα της αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ενώ η συνεργασία μας με το Υπουργείο σε ότι αφορά την εξέλιξη και τις ανάγκες του έργου ήταν και θα είναι συνεχής.

Μια μόνιμη και τεράστια απειλή για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την καθημερινότητα του δημότη μας αλλά και για τα οικονομικά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου απαλείφεται οριστικά.

Μαζί με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την διαχείριση των απορριμμάτων που αφορούν την ανακύκλωση, τον διαχωρισμό, την κομποστοποίηση, τα βιοαπόβλητα κ.λπ, ο Δήμος πλέον εκσυγχρονίζεται και στον πολύ κρίσιμο αυτό τομέα.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Στέλιο Πέτσα για την ανταπόκριση του στο επίπονο και τεράστιας σημασίας αυτό ζήτημα και είμαι πραγματικά ανακουφισμένος διότι μετά από μια και πλέον δεκαετία προβληματικής λειτουργίας και χρήσης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου με επιζήμιες και επικίνδυνες συνέπειες για όλους μας και μετά την πριν από ένα χρόνο καταστροφική πυρκαγιά, ο Δήμος μας θα απαλλαχθεί οριστικά και αμετάκλητα από αυτή την απειλή.

Από αυτό το ακανθώδες πρόβλημα, το «κακό κοινό μυστικό», που άπτονταν της δημόσιας υγείας με ζωτική σημασία .

Δουλεύοντας νυχθημερόν από την πρώτη κιόλας μέρα και με κατάθεση ψυχής καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές τρικλοποδιές και επιδείξαμε και εδώ την αποτελεσματικότητα και την φερεγγυότητά μας .
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.
Για την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ είχα δεσμευθεί προσωπικά στους δημότες .
Η δέσμευσή μου υλοποιείται.»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button