ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στο Μεσολόγγι: Πέθανε ο Άρης Μπασαγιάννης

Έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας ο καλός Μεσολογγίτης και αδελφικός μου φίλος, ο Άρης, μετά από ολιγόμηνο αγώνα με τον καρκίνο. Πρώτο παιδί του κουμπάρου μας, δημάρχου και βουλευτού Χρήστου Μπασαγιάννη και της Αθηνάς το γένος Λακιώτη. Όμορφος και ευγενής όπως ο πατέρας του.

Ο Άρης γεννήθηκε την 2 Σεπτεμβρίου του 1945, τον ίδιο χρόνο με εμένα και καθώς οι οικογένειές μας είχαν αδελφική φιλία είμαστε μαζί όλα τα παιδικά μας χρόνια, στους παραθερισμούς, στα μπάνια, στον Κήπο των Ηρώων, στις γιορτές. Θα μας λείψει από το ψήσιμο των αρνιών και το τραπέζι του Πάσχα. Με την οικογένειά του είμαστε φίλοι τρεις γενιές και τρεις φορές κουμπάροι.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1963 και μετά την αποφοίτησή του πήρε την ειδικότητα του Μικροβιολόγου. Εργάστηκε μέχρι την συνταξιοδότησή του στο Νοσοκομείο του Ταμείου Κληρικών στην Πατησίων, όπου ήταν Διευθυντής του Μικροβιολογικού, παραμένοντας στο ΕΣΥ. Για κάποια χρόνια υπήρξε Αντιπρόεδρος του Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Επί πολλά χρόνια ήταν μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Μετέσχε στην Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και υπήρξε μέλος της Κλαδικής των Ιατρών. Οι αγάπες του, το πάθη του, ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο Ολυμπιακός. Αυτά ήταν τα κύρια θέματα συζητήσεών του με Μεσολογγίτικες παρέες στην Σόνια και την Πλατεία Εξαρχείων, πολλές φορές μέχρι το πρωί. Και οι υψηλοί τόνοι στις σχετικές συζητήσεις κατέληγαν πάντα σε ένα χαμόγελο. Δεν έχω ακούσει ποτέ από το στόμα του κακιά κουβέντα για κανέναν. Χωρίς να έχει ποτέ πρόθεση να «πολιτευθεί» έχει βοηθήσει πολλούς, που του το ζήτησαν. Ήταν πάντα ένα καλό Μεσολογγιτάκι.

Νυμφεύτηκε την δικηγόρο Άννυ Κυρίλου, η οποία δυστυχώς πέθανε από την ίδια κακιά αρρώστια πριν από μερικά χρόνια και απέκτησαν δύο καλά παιδιά, ένα γυιό – τον Χρήστο και μια κόρη-την Κατερίνα.

Θα κηδευτεί την Δευτέρα και θα ταφεί στην Αθήνα λόγω της Επιδημίας. Κάποια στιγμή θα τον φέρουν τα παιδιά του στον οικογενειακό τους τάφο στο Μεσολόγγι, όπως σίγουρα θα επιθυμούσε.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Κ. Καρκανιάς

26 Φεβρουαρίου 2021

Related Articles

Back to top button