ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θα λειτουργήσει ο μαγνητικός στο Αγρίνιο; Γιατί από το 2013 παραμένει ανενεργός;

Αυτά που συμβαίνουν στο Αγρίνιο με τον μαγνητικό τομογράφο, είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική και συμπυκνώνουν όλες τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους

npress newsroom

ADS

Το νοσοκομείο του Αγρινίου, της μεγαλύτερης πόλης της Αιτωλοακαρνανίας, παρότι διαθέτει μαγνητικό τομογράφο από το 2013, καινούργιο και σύγχρονο, τον κρατάει ανενεργό και αραχνιάζει στην αποθήκη! Έτσι λοιπόν, οι μόνη επιλογή για τους πολίτες, είναι η ιδιωτική κλινική όπου υπάρχει μαγνητικός και λειτουργεί κανονικά, με το ανάλογο φυσικά κόστος!

Ο παραλογισμός και τα «περίεργα» εμπόδια, κρατούν εδώ και χρόνια τον εξοπλισμό ανενεργό! Ένα πρόβλημα που παρουσιάζουν, είναι πως ο χώρος που έχει τοποθετηθεί ο μαγνητικός, έχει…υγρασία! Λες και το 2022, η υγρασία είναι ένα άλυτο και δαπανηρό πρόβλημα! Ένα άλλο πρόβλημα, είναι πως οι γιατροί που εκπαιδεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τον μαγνητικό, πήραν…μετάθεση ξαφνικά! Γιατί όμως ποιος ενέκρινε τις μετάθεσεις; Όμως το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο! Όταν πριν έναν χρόνο, έγινε προκήρυξη για πρόσληψη ατόμου που θα χειρίζεται τον μαγνητικό, δεν απαιτούσε ως προϋπόθεση την γνώση μαγνητικού και κάπως έτσι, η θέση καλύφθηκε από ακτινολόγο, η οποία όμως, πήρε μετάθεση για… Μεσολόγγι!

Τώρα λοιπόν, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, δηλώνει κατηγορηματικά πως ο μαγνητικός θα λειτουργήσει! Ζήτησε μάλιστα την επιστροφή της ακτινολόγου, η οποία όμως, βγήκε σε… αναρρωτική άδεια!

Εντύπωση πάντως μας έκανε το γεγονός, της απροθυμίας πολλών να μιλήσουν για το θέμα. «Άστο, τι θέμα καίει», μας είπε έμπειρος παράγοντας της περιοχής. Δεν ξέρουμε αν ο νέος διοικητής θέλει όντως να λειτουργήσει ο μαγνητικός ή απλά ρίχνει στάχτη, πάντως εμείς θα ερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button